Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dana Dombrovska dzīvnieku patversmē paņem dusmīgu un nobēdājušos runci

Nesen veterinārās klīnikas Mazo brāļu hospitālis ķirurgs Guntars Avdoško sprieda: "Es nezinu, kas noticis ar cilvēkiem. Kādus skaistus suņus ved iemidzināt! Mana diagnoze ir nepārprotama - tiem bezsirds cilvēkiem kaut kas nav kārtībā ar galvu. Es nezinu, kam jānotiek, lai saimnieks lemtu nāvei pilnīgi veselu skaistu suni vai kaķi, kas ilgu laiku bijis viņa uzticīgākais draugs!"

Ķirurga teikto apstiprina Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes vadītāja Astrīda Kārkliņa: "Patversmes ir pārpildītas. Tagad uz ielas izmet pat sunes ar maziem kucēniem, par kaķiem nerunājot. Ir grūti izdzīvot? Taču uz ielām arvien biežāk atrod šķirnes suņus, bet nabadzībā dzīvojošas māmuliņas sargā gan savu krancīti un kaķīti, gan baro bezpajumtes dzīvniekus. Tātad runa ir nevis par iztikas līdzekļiem, bet par to, ka cilvēki mazpamazām zaudē cilvēcisko seju. Klaiņojošie dzīvnieki ir apsūdzība cilvēkiem bez sirdsapziņas."

Šoreiz - cits stāsts. Dvēseles priekam, sirdsmieram, ar ticību labajam.

Dusmīgs un nelaimīgs

Ejam ciemos pie stilistes Danas Dombrovskas. Viņai pie kājām glaužas tāds brangs ruds runcis Leopolds - Danas mājdzīvnieks kopš pērnā gada decembra. Gaiteņa galā dzirdama Danas trīsarpus gadu vecā dēliņa Kristofera balss. Viņš kautrējas iznākt pie ciemiņiem. Dana stāsta: "Nolēmu, ka omulībai mājās vajag kaķi, un aizbraucu uz dzīvnieku patversmi. Tur bija daudz pūkainu kaķēnu, kurus varētu izaudzināt pa savam prātam, bet kādā būrī ieraudzīju Leopoldu, kurš jutās pamests, tāpēc izskatījās dusmīgs un nelaimīgs. Sirdī teicu - es te atnācu tevis, ne sevis dēļ. Brauksim mājās!"

Leopolds esot bijušais Vērmaņparka šahistu un tantuku mīlulis, aptuveni trīs vai piecus gadus vecs. Patversmē viņš bija nodzīvojis tikai divas nedēļas. Protams, pieņemot lēmumu adoptēt runci, Dana mazliet baidījās, kā Leopolds sadzīvos ar mazo Kristoferu. Taču pēc mēnesi garas aklimatizācijas dzīvokļa vistumšākajos un visdziļākajos kaktos Leopolds iznāca laukā un sāka ar visiem sirsnīgi draudzēties. Dana smej: "Pašcieņa runčukam ir - kad Kristofers pārāk uzmācas, Leopolds pavicina ķepu puikam deguna priekšā, bet tas tikai pabaidīšanai. Abi palēnām mēģina sarast." Dana apgalvo, ka Leopolds ir lāga zellis, nevienu netraucē, lieki neuzmācas, pēc dabas ļoti rāms un jauks. Runcāns ar medus krāsas acīm gan esot sagrēkojis un pāris reižu sašpricējis dīvānu un gultu, tāpēc ar Danu norunājam, ka kaķu vīrs jāved pie daktera, kamēr vēl nav iestājies pavasaris un kaķes aiz loga nesāk runcānu pavedināt neceļos. Dana ir laimīga, ka spējusi dot vienam likteņa abižotam dzīvniekam mājas un savu mīlestību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko