Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Dēls tiekas ar īsto māti

Pirms 16 gadiem Daugavpilī pazudušais zēns šonedēļ pirmo reizi saticies ar savu īsto māti, kā arī izteicis vēlēšanos atgūt to vārdu un uzvārdu, kas viņam bija dots kopš dzimšanas. Zēnam sakārtoti personas dati, piešķirts personas kods un deklarēta dzīvesvieta.

Kā Dienai uzsvēra Daugavpils bāriņtiesas priekšsēdētāja Ligita Strazda, patlaban svarīgākais ir tas, ka bērns ir atguvis savu īsto identitāti un saknes, kas viņam sešpadsmit gadu bija laupītas. Tagad viņš dzīvo pie aizbildņiem, pa tālruni sazinās ar īsto māti un vecmāmiņu, gatavojas pamatskolas beigšanas eksāmeniem.

"Mātes un dēla pirmā tikšanās bija labvēlīga, taču, lai atjaunotu noturīgas attiecības, viņiem abiem priekšā vēl ilgs darbs psihologa uzraudzībā, tāpēc sīkāka informācija pagaidām sniegta netiks," teica L.Strazda.

Diena jau rakstīja, ka Daugavpilī atradies pirms 16 gadiem pie kāda lielveikala ratiņos nolaupītais zēns, kurš toreiz bija tikai pusotru mēnesi vecs. Policijas neatklāts, zēns visu šo laiku dzīvoja Daugavpilī kādā ģimenē ar izdomātu personas kodu. Tikai tad, kad bērna fiktīvā māte šā gada martā nonāca apcietinājumā aizdomās par kādu noziegumu un bērnam vajadzēja iecelt aizbildni, šo faktu atklāja bāriņtiesas vadītāja Ligita Strazda, kas vērsās ar iesniegumu policijā un sazinājās ar sievieti, kurai pirms 16 gadiem tika nolaupīts zīdainis. Daugavpils pašvaldības apmaksātās steidzamās DNS analīzes apstiprināja, ka zēns tik tiešām ir 1992.gada 10.decembrī pazudušais Volodja. Lai arī bērna fiktīvā māte visus šos gadus bija melojusi varas iestādēm un slēpusi bērna izcelšanos, kā apliecināja Daugavpils policijā, likumdošana neļauj pret viņu sākt kriminālprocesu noilguma dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko