1. Bietes
Bietes ir tik pat labs B grupas vitamīnu avots kā sarkanie spināti. Biešu dabiskie sarkanie pigmenti spēj profilaktiski aizsargāt pret vēzi. Kā ēst? Svaigas, neapstrādātas salātos. Karsējot bietes zaudē savas antioksidantu spējas.
2. Kāposti
Arī kāposti ir bagāti ar vielām, kas profilaktiski cīnās pret vēzi. Kā ēst? Svaigus salātos. Var vienkārši garnēt sviestmaizi ar kāpostlapiņu.
3. Kanēlis
Kanēlis var palīdzēt asinīs regulēt holesterīnu un cukura līmeni. Kā ēst? Var piebērt kafijai vai rīta brokastīm, piemēram, putrai.
4. Granātābolu sula
Granātābolu sula bagāta ar antioksidantiem un samazina asinsspiedienu. Kā ēst? Vienkārši to dzert.
5. Žāvētas plūmes
Žāvētas plūmes ir bagāts antioksidantu avots. Kā ēst? Kā našķi
šokolādes, cepumu vietā. Vai pielikt putrām, citam ēdienam.
6. Ķirbju sēklas
Ķirbju sēklas ir izcils magnēzija avots. Ķirbī arīdzan ir daudz
minerālvielu, kas paildzina dzīvi. Kā ēst? Grauzt svaigas vai
iemaisīt salātos. Var arī grauzdēt.
7. Sardīnes
Sardīnes - viena ļoti veselīga lieta kārbā. Tās bagātas ar omega 3 taukskābēm, kā arī ar kalciju. Satur arīdzan dzelzi, magniju, fosforu, kāliju, varu, cinku un mangānu, kā arī B grupas vitamīnus. Kā ēst? Izvēlies olīveļļā vai sardīneļļā. Ēd salātos, uz maizītēm vai sajaucot ar sīpoliem un sinepēm, izmantojot kā mērci.
8. Mellenes
Svaigas mellenes pieejamas ļoti īsu laiku gadā. Taču atšķirībā
no daudzām citām saldētām ogām un augļiem, kas zaudē savu vērtību,
saldētas mellenes to nezaudē. Saldētas mellenes ir pieejamas visu
gadu. Mellenes uzlabo atmiņu. Kā ēst? Iemaisītas jogurtā vai
svaigas.
9. Konservēti ķirbji
Ķirbis ir mazkaloriju dārzenis. Ķirbis ir bagāts ar šķiedrvielām un imūnsistēmu stimulējošiem vitamīniem. Arī ziemā, ēdot konservētu ķirbi, jutīsies paēdis, bet patiesībā tas satur maz kaloriju. Kā ēst? Sajauc ar kanēli un muskatriekstiem.