Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dzīvošana kopā tikai bērnu dēļ patiesībā bērniem kaitē

Jauns pētījums liecina, ka tie vecāki, kuri izvēlas dzīvot kopā tikai bērnu dēļ, nodara bērniem vairāk ļaunuma nekā labuma, raksta britu avīze The Guardian.

Bērni, kuru mātes un tēvi paliek precējušies, lai gan bieži konfliktē, skolā gūst sliktākas sekmes nekā bērni, kuri aug ar vienu no vecākiem. Pastāv arī lielāka iespējamība, ka bērni, kuri aug šādā — strīdu pilnā — vidē, lietos narkotikas vai viņiem būs garīgās veselības problēmas. Par vienu trešdaļu pieaug arī iespējamība, ka bērni, kas auguši bieži konfliktējošā ģimenē, būs tendēti uz iedzeršanu — atšķirībā no bērniem, kas auguši viena vecāka ģimenē.

Šādas tendences var parādīties, tikai bērniem pieaugot. Kļūstot pieaugušiem, viņiem pašiem biežāk ir ārlaulības bērni, viņi bērnus rada agrā vecumā un grūti veido attiecības ar pretējo dzimumu. Respektīvi, attiecības izjūk.

Pētījums rāda, ka cilvēkiem, kas nāk no konfliktējošām ģimenēm, bieža parādība pieaugušo vidū ir apreibinošu vielu lietošana, trešdaļa smēķē un bieži iedzer. Ceturtdaļa lieto marihuānu. Katrs piektais sācis seksuālas attiecības pirms sešpadsmit gadu sasniegšanas. Pētījuma autori norāda, ka nelaimīga savienība nespēj bērniem dot drošības sajūtu, kas viņiem nepieciešama.

Bērniem labāka alternatīva ir vecāki, kuri abi rūpējas par labām attiecībām ar bērnu, tomēr kopā nedzīvo, ja tas izraisa biežus konfliktus. Vecāki, kuri paliek kopā tikai bērnu dēļ, nebūs mīloši un iejūtīgi viens pret otru. Bērns, kurš audzis šādā vidē, dzīvē var saskarties ar attiecību veidošanas problēmām, jo viņam trūcis piemēra, kā atrisināt konfliktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko