Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Ēdieni latviešiem bada laikā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rublis
r
pardon- citronskābi
rublis
r
pardon-citronskābi
rublis
r
briežragsāls ir nopērkams veikalos,tas radies tiešām kādreiz no ragiem,bet,kā Tekliņa raksta-bada laikos, to gluži mierīgi var aizstāt ar sastopamo vai paša pagatavoto cepamo pulveri. Jau drusku piemirsies,kādas bija attiecības,liekas 1:1 ,bet to var pagatavot,samaisot citonskābi,kartupeļu miltus un dzeramo sodu.
oma
o
Malacis ļoti garšīgi! Uzrakstie lūdzu vēl latgaļu gaumē .Paldies .
haika
h
pats labākais ēdiens latvietim visos laikos ir bijis OTRS LATVIETIS
Pikselis
P
Bada laikos velns esot ēdis mušas, nemaz nerunājot par sviestā ceptu cirvja kātu. Bet to mistisko pulveri, ko vecmāmiņas sauca par briežraga sāli šodien, "dižķibeles periodā" pārdod dižveikalos ar pseidonīmu "cepamais pulveris". Tam vajadzētu būt aprakstītam visās pamatskolas ķīmijas mācību grāmatās.
dabasdraugs
d
Vispār piekrītu.. :( Varēja taču teikt "krīzes laikā", "taupības laikā", bet nosaukt šos par "bada laikiem" (bada laiki bija pēc mēra epidēmijām un pēc kariem) - tā nu tiešām ir pārdrošība.
Zāra
Z
vai Teklai ŠAITEREI nemaz nav kauna tik dumji rakstīt? es tak Jūs turēju par drusku gudrāku... bada laikā diezvai kāds ēd "pildītus pīrāgus ar olas dzeltenumu pārziestus"! nevajag dievu mežā dzīt...
...........
.
un kas tie ira?
...........
.
smiekl''igi!! :)))
kl
k
Nu mīļie, ja ŠITĀ var ēst, kādi tur bada laiki?! Bada laiki tiešām bija tad, kad bija balandas jāēd (pašas par sevi zupā ļoti garšīgas, bet tad jau ij žāvētu speķi ar ādiņu, ij krējumu vajag...) un taislaikos, kad uz Pēterburgu studentam līdzi tikai knapsieriņus varēja iedot (daudzi pat nezinās, kas tie tādi...).
kl
k
No DELFI: `briežraga sāls ir amonija hidrogenkarbonāts. vot, atceros, ka ķīmijā mācīja. tā ir pārtikas piedeva, mīklas irdinātājs. un nav tas pats, kas cepamais ...`
Nu!
N
Krīzes laika zupa - iekar logā /saulē/ pazilu vistu tā , lai ēna kristu uz 5litru katliņu ar ūdeni . Ēnu vāra vienu stundu un pēc tam buljonu lieto pa ēdamkarotei 3x dienā . Kam šķiet par treknu -pielej vārītu ūdeni . Labu apetīti ! Briežraga sāls nav vajadzīga.
Cipulītis
C
Vai var kāds pateikt kas tas tāds briežraga sāls ?????? Vārāmo sāli zinu , sodu un cepamo pulveri arī , raugu arī esmu redzējusi , bet kas tas tāds briežraga sāls ??? Diez kas jau nav ,ja man viena cukura kliņģera dēļ pa mežiem ragainu briedi jātrenkā .
dūda
d
kā ar zupu no salasītām balandēm, izvārītām ūdenī, katrā kājā pa kurpei no dažādiem pāriem, kā ar drēbēm, kas valkātas 7-9 gadi , nenovelkot? Viss tas ir bijis, diemžēl! Daži tomēr izdzīvoja!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko