Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ēšanas sacensības nomainījis pret basketbolu un volejbolu

Diriģentam Intam Teterovskim veselīgs dzīvesveids nozīmē, ka cilvēks fiziski labi jūtas. Lai tā būtu, viņam ir savas viltības. Tāpēc viņš sevi nežēlo, jo tic, ka cilvēks - jo vairāk deg, jo vairāk gūst. Kas jums ir veselīga dzīvesveida stūrakmens?

Esmu konstatējis, ka slikti ir daudz ēst, tāpēc piedomāju pie tā. Bērnībā trīs reizes dienā kārtīgi paēdu - visu, ko varēju ieēst. Bet toreiz arī kārtīgi kustējos. Tagad fiziskas slodzes ir mazāk. Enerģijas, ko iegūstu ar pārtiku, tik daudz nevajag, un tā paliek pāri. Kaut kur tā uzkrājas, un ne vienmēr ar plus zīmi veselībai. Cenšos neēst vakaros. Ne tā, ka pēc sešiem nemaz, bet zinu - ja paēdīšu, tad sliktāk gulēšu.

Kādreiz biju liels ēdājs, bet caurbira. Varēju ēst tonnām. Studiju gados pat sacensības rīkojām. Ēdām pelmeņus, dubultās porcijas - kurš vairāk? Ēdu, tik un tā svars nenāca klāt. Bet 25 gadu vecumā - automašīna, mazliet sēdošāks darbs, un čau - uzreiz aiziet! Tagad nedaudz pasekoju svaram. Ja aizdomas, ka kaut kas nav labi, uzkāpju uz svariem - točna nav labi. Tad kādas dienas neēdu vai dzeru šķidrumu. Bet, ja ieraugu kaut ko garšīgu, protams, apēdu, sevi nemoku. Pēdējā laikā saņēmos un arī ikdienā sāku mazāk ēst. Pirmās divas nedēļas bija grūti, jo kuņģis izstaipīts. Patīk jau mums sevi lutināt gan prātā, gan miesā, bet vajag sevi nedaudz ielikt grožos.

Enerģija jātērē kustoties. Ko darāt?

Ja vienreiz nedēļā kaut ko dari, tad tam nav jēgas. Ja dari divreiz, vari mēģināt uzturēt esošo, ja to dari trīs reizes, sāc progresēt, bet, ja četrreiz - var sākt domāt par rezultātiem. Tik daudz man gan nesanāk. Man ir basketbols ziemā, velosipēds un volejbols vasarā. Vairāk patīk komandas spēles. Protams, mana profesija - diriģēšana - ir visnotaļ pozitīva lieta. Arī sirds stiprināšanai, jo izrādās, ka statistiski pasaulē visilgāk dzīvojošā profesija ir diriģents. Droši vien tā roku kustināšana attīsta elpošanu. Turklāt es arī dziedu, kas dod iekšējo tonusu. Mūzika ir vibrācijas, medicīnā ir skaņu vibrāciju terapijas. Kāpēc iet pie ārstiem, ja sev tās var veikt pats dziedot.

Kā tiekat galā ar sliktu garastāvokli?

Visi esam ārkārtīgi ietekmējami, bet varam izvēlēties, no kā ietekmēties. Piemēram, no pozitīvisma un labām domām. Nav problēmas sabēdāties, ka piecos vakarā, nākot no darba, ir tumšs. Vāks! Ko lai dara, jāiet gulēt? Bet var arī tā - forši, ir tumšs, ideāli. Ziemā labās domas sevī mākslīgi jāveicina. Vasarā savādāk, jo saule ir izcils enerģijas avots. Taču arī paši varam būt sev kā saule, ja gribam. Labais vairo labo. Aizbraucot pie jūras, labi jūtos, jo tur nav enerģijas, ne pozitīvās, ne negatīvās, tur ir brīva vide. Kāpēc to neatnest arī uz pilsētu?

Toties stress ir paļaušanās negatīvismam, jo tas vairo ķēdīti, no kuras vēlāk grūti izrauties. Man ir tā - ja bēdājos, tad pa riktīgam, tā, ka pēc tam vairs ilgi negribas. Taču negatīvas emocijas sevī slāpēt arī nedrīkst. Ja tādas ir, tad vajag izbēdāties, izārdīties. Pēc tam var atkal likt to gaišo iekšā.

Kas jums vajadzīgs, lai diena būtu izdevusies?

Pavisam godīgi? Man vajag darbu. Un ir paveicies, ka varu darīt to, ko gribu, un darba ir pietiekami daudz.

Kas jūs iedvesmo?

Mūzika. Es nebeigšu to teikt - mūzikas izglītību obligāti visiem! Jo tas ir zemapziņas treniņš. Ķīnieši sen ir teikuši, mūzika ir augstākā no zinātnēm, nevis mākslām. Mūzika ir emocionāla matemātika. Zinātniska struktūra plus emocijas. Kuram to nevajag? Visiem vajag.

Vai jums ir kaitīgi ieradumi?

Nedzeru, esmu pagaršojis malku alus, bet nepatika. Degvīnu neesmu pamēģinājis, mēli esmu pielicis vīnam, bet vīnogu sula labāk garšo. Smejoties saku, ka smēķēt beidzu trešajā klasē - sīkie pamēģināja, gandrīz nosvilināja šķūni, dabūja pa biksēm, nepatika. Man nepatīk tā smaka, nesaprotu, kāpēc cilvēki pīpē, smird nenormāli, ir dārgi un neveselīgi. Dzeršana, lai atbrīvotos? Atbrīvojies un nedzer. Dzeršana ir vājums, bet kāpēc ir jābūt vājam? Man tas nav nepieciešams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko