Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ezītis zem koridora

Mārupes pagasta lauki ir vieni no tiem Pierīgas gabaliem, kas dažu trekno gadu laikā pārvērtās visvairāk. Cilvēkam, kas pa Tēriņu ielu izbrauca laukā no Rīgas un devās uz Jaunmārupi, pietika pa šo maršrutu nebraukt pāris nedēļu, lai viņu jau ceļā gaidītu kāds vizuāls pārsteigums. Pļavas, ganības, bijušie burkānlauki un pat purvi krita kā karā, pārtapdami rindu un nerindu māju ciematos, biroju ēkās un noliktavās. Tagad atmosfēra šajos guļamrajonos ir samērā nomācoša — nav ne veikala, ne baznīcas, ne citas vietas, kas vienotu ļaužus. Protams, arī kafejnīcu nav, jo lielākā daļa dzīvokļu joprojām stāv tukši...

Taču šajā kontroversiālajā kopainā ir arī dažas dzīvīgas saliņas. Gandrīz pirms viadukta pār Rīgas apvedceļu, tātad gandrīz pie Jaunmārupes lauka vidū labajā pusē jau labu laiku ir manāma viena jauna un labi sakopta biroju ēka. Tās īstais, birojēkas, nosaukums cilvēkam, kurš zivis ēd neregulāri, atmiņā nepaliek, taču māju nosaukums gan — Ezīši. Aizdomas, ka Ezīšos varētu būt kafejnīca, bija jau labu laiku, taču tikai pirms dažām dienām uz adrešu staba līdzās biroju nosaukumiem parādījās arī uzraksts "kafejnīca". Braucām pārbaudīt. Jā, izrādās, patiesi kafejnīca, turklāt atvērta tikai pāris dienu, senāk nav bijusi vis.

Kas te Ezīšos ir jauks? Pirmkārt, ļoti ērta piebraukšana un plašs stāvlaukums, kā jau laukos. Jauna ēka, ļoti plaša kafejnīcas zāle (tātad arī lieliem banketiem derīga), ar iedvesmojoši nomierinošām ainavu reprodukcijām pie sienām. Garšīgi, vienkārši un lēti ēdieni, kompleksu ieskaitot. Pirmais otrēdiens — makaroni ar gaļu — savā vienkāršībā gluži vai aizgrābj un atsauc atmiņā tālos gadus, kad lietas vēl sauca savos vārdos, kad veikali saucās Dzērieni, Maize, Zivis, Gastronomija, Bakaleja, un nebija jāmin, kādi produkti slēpjas aiz tādiem nosaukumiem kā Zara vai Seppala. Sēņu mērce bija ļoti garšīga, acīmredzami no pašu lasītām sēnēm, gaļa arī. Mūsu apmeklējuma laikā vēl nebija iespējas dabūt lejamo alu, taču šis trūkums drīz tikšot likvidēts.

Taču ir vēl kāds jaukums, kas Ezīšus padara īpašus. Tā ir iespēja ēst ne tikai zālē, bet labā laikā arī iznest galdiņu ārā vai augšā uz otrā stāva vaļējās nišas. Kāpēc tas būtu jādara? Ne tikai tāpēc, ka ārā ir par smukumdīķi pārvērsts ugunsdzēsēju dīķis, kurā ir gan ūdensrozes, gan strūklaka, bet arī tāpēc, ka Ezīši atrodas zem Rīgas lidostas nolaišanās koridora. Tas nozīmē, ka visvairāk no diviem līdz četriem pēcpusdienā, bet arī pievakarēs sēdēšanu var apvienot ar pāri nākošo gaisakuģu vērošanu. Kamēr vien gēnu inženierija nebūs mūs pašus padarījusi par spārnainiem radījumiem, tikmēr lidmašīna, lempīgais alumīnija gabals, kas nez kāpēc turas gaisā, arvien būs brīnums. Ezīši ir vieta, kur šis brīnums pienāk tuvu klāt.

Diena ēda:

Rasoļņiks Ls 0,85

Pupiņu salāti Ls 0,65

Kartupeļu sacepums ar gaļu Ls 1,00

Cūkgaļas kabatiņa Ls 1,30

Vistas fileja Ls 1,20

Kartupeļu biezenis Ls 0,60

****

Kafejnīca


Ezīši

Mārupes pagasts, Ezīši

9.00 līdz 20.00 (sv. slēgta)

Interjers 888

Ēdieni 8888

Apkalpošana 88888

Atmosfēra 88888

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko