Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Istabas interjerā sintētiskie materiāli aiziet, koki ienāk

Koki ienāk mājā, gluži kā Imanta Ziedoņa Zaļajā pasakā, - tā var raksturot šī rudens interjera modes galveno tendenci. Līdz ar draudzīgumu videi un cilvēkiem koka mēbeles ir ļoti daudzveidīgas, ērtas un viegli pārveidojamas, ļaujot interjeru pielāgot jebkurai telpai un tās iemītnieku garastāvoklim.

Draudzīgs un dabisks


Jaunākais interjera sauklis ir ne vien draudzīgums videi un cilvēkam, bet arī ieturēti klasiski paņēmieni galvenā mēbeļu materiāla koka izmantošanā, Dienai stāsta dizainere Elīna Bušmane, kura nesen iespaidus smēlusies trešajā Milānas mēbeļu mesas viesizrādē ārpus Itālijas - Maskavā Saloni WorldWide - Moscow - Furnishing Ideas Made in Italy. "Pasaules vadošie dizaineri pieturas koka dabiskajai krāsai, sevišķi brūnajiem toņiem, ļaujot mēbelei dzīvot pašai savu dzīvi un veikt tās interjera misiju," uzsver E.Bušmane.

Dienas aptaujātie mēbeļu veikalu speciālisti uzsver koka veselīgumu - atšķirībā no sintētiskajiem materiāliem tas kā dabisks materiāls uzlabo iekštelpu mikroklimatu, turklāt pareizi koptas koka mēbeles kalpo ilgāk un nezaudē labās īpašības.

Dažādas šķiedras


Šī rudens interjera aktualitāte ir arī dabisko šķiedru līmētās mēbeles - atpūtas krēsli, kafijas galdiņi, grāmatu plaukti un pat gultas, kuras gatavotas no dabīgiem eksotiskajiem materiāliem - bambusa, jūraszālēm un sizāla ar tiem raksturīgo faktūru, mēbeļu salonos noskaidroja Diena. Šie materiāli kombinācijā ar tīkkoku vai mahagoniju veido ne tikai skaistas, bet arī funkcionālas interjera lietas.

Neparastā Indonēzijas ražotāju viļņveida formas kolekcija ar nosaukumu Wave (latviski - Vilnis), kas izgatavota no bambusa šķiedras, rāda, ka modernas mēbeles var atkāpties no tik pierastajām regulārajām formām. Jaunā Campus Pluss kolekcija piedāvā masīvkoka mēbeles ar vieglām stikla un alumīnija detaļām, no kurām dažādās kombinācijās var izveidot kompaktu un mūsdienīgu viesistabas iekārtojumu.

Austrumu radītie motīvi


Interjera formu un apjomu ziņā šosezon vērojama ietekme no austrumiem - izteikti horizontāli risinājumi dzīvojamās zonas mēbelēs, Dienai stāsta E.Bušmane. Modē ir dažādi elegantas formas visdažādāko krāsu "izcakoti dīvāni un dīvāniņi". Tajos izmantotās ģeometriskās līnijas ir "tāda kā mūsdienīga klasika dīvānu dizainā", skaidro eksperte.

Savukārt interjera aksesuāri šosezon iemieso atskaņas no nesenajām modes pasaules aktualitātēm - zeltains sudrabojums stiklā, tekstilijās un kombinētajos materiālos, kas tomēr nerada pārmērīgas greznības, bet silta mājīguma iespaidu.

Eksperta viedoklis


Elīna Bušmane, dizainere:

Itāļu dizaineru izstāde Maskavā bija indikators Austrumeiropas un Krievijas reģiona pieprasījumam mēbeļu un interjera aksesuāru tirgū. 408 itāļu ražotāji, starp tiem neiztrūkstošie dizaina diktatori Edra, Kartell, Artemida, Missoni Home, Driade, Poliform, piedāvā visiem saprotamu, funkcionālu dizainu. Īpaši aktuāla šosezon ir iespēja mēbeles transformēt, pielāgojot tās dažādām telpām un dzīves situācijām. Mēbeļu galvenais materiāls ir koks, turklāt ļoti klasiskā versijā - brūnā tonalitātē, bez izteiktām tekstūrām.

­ Veikalu adreses

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko