Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Iznākusi svaigēdāju recepšu grāmata

Apgāds Zvaigzne ABC ir laidis klajā pirmo pašmāju autora Sergeja Jaramišjana sarakstīto svaigēšanas recepšu grāmatu "Svaigēšana" latviešu un krievu valodā.

Grāmatas autors Sergejs Jaramišjans ir mūziķis, grupu "Tribes of the City" un "Svema" dalībnieks un arī kulinārs. Viņam patīk eksperimentēt gan ar mūziku, gan ēdienu. Liekot kopā dažādus stilus vai garšas, viņš rada vienotu veselumu. Svaigēšana Sergejam ir jauns izaicinājums un darbības lauks viņa radošajai izpausmei.

Grāmatā iekļautas svaigēdāju maizes, zupu, pamatēdienu, salātu un uzkodu, desertu, mērču un dzērienu receptes, kā arī aprakstīta graudu un sēklu diedzēšana. Mango un spinātu zupa, riekstu siers, avokado un apelsīnu mērce, saldējuma kūka ar banāniem un mango, cukini un laima pīrāgs, riekstu kokteilis - tie ir vien daži gardumi, kuru receptes ietvertas grāmatā. Autors aicina brīvi eksperimentēt, variējot ēdienu sastāvdaļas un garšvielas.

Svaigēšana tiek uzskatīta par senāko ēšanas veidu, ko mūsu priekšteči izmantojuši laikos, kad uguns tiem vēl nebija pieejama. Ir zināmi vairāki svaigēšanas veidi, taču pamatprincips ir šāds: ēdienu nedrīkst karsēt temperatūrā, kas ir augstāka par 45 C. Tādējādi tiek saglabātas visas pārtikas produktu vērtīgās īpašības - vitamīni, minerālvielas, enzīmi -, kā arī to dabiskā garša. Ar svaigēdāju maltītēm jūs varat dažādot gan ikdienas, gan svētku ēdienkarti, palutināt sevi un savus tuviniekus, ietaupot laiku un uzlabojot veselību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko