Grāmatas autors Sergejs Jaramišjans ir mūziķis, grupu "Tribes of the City" un "Svema" dalībnieks un arī kulinārs. Viņam patīk eksperimentēt gan ar mūziku, gan ēdienu. Liekot kopā dažādus stilus vai garšas, viņš rada vienotu veselumu. Svaigēšana Sergejam ir jauns izaicinājums un darbības lauks viņa radošajai izpausmei.
Svaigēšana tiek uzskatīta par senāko ēšanas veidu, ko mūsu priekšteči izmantojuši laikos, kad uguns tiem vēl nebija pieejama. Ir zināmi vairāki svaigēšanas veidi, taču pamatprincips ir šāds: ēdienu nedrīkst karsēt temperatūrā, kas ir augstāka par 45 C. Tādējādi tiek saglabātas visas pārtikas produktu vērtīgās īpašības - vitamīni, minerālvielas, enzīmi -, kā arī to dabiskā garša. Ar svaigēdāju maltītēm jūs varat dažādot gan ikdienas, gan svētku ēdienkarti, palutināt sevi un savus tuviniekus, ietaupot laiku un uzlabojot veselību.