Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izstādē - LMA studentu radītas vannas un mēbeles

21. maijā Vannu Fabrikas PAA telpās Ūnijas ielā 12 a1 plkst. 19.00 notiks pasākums Nakts Vanna uz Kārā Zoba. Pasākums ir noslēgums Latvijas Mākslas akadēmijas un divu Latvijas ražotāju – Vannu Fabriku PAA un Nakts Mēbeles – sadarbības projektam. Pasākuma laikā tiks demonstrēti sadarbības partneru kopdarbības augļi – santehnikas iekārtas un mēbeles, kā arī Latvijas Mākslas Akadēmijas studentiem online būs jātiek galā ar kādu āķīgu speciāluzdevumu.

Pasākumā piedalīsies vairāki LMA pārstāvji, jaunie mākslinieki, ražotāji un tirgotāji. Projekts ilga gadu un tā laikā LMA 3. kursa dizaina studenti studiju kursa ietvaros pasniedzēju Barbaras Ābeles, Jura Krūmiņa un abu ražotāju vadībā izgatavoja astoņus jaunus produktu konceptus.

"Šāda sadarbība ir dizaina būtība. Bez tās vienkārši nekas jauns nevar rasties," saka LMA profesore Barbara Ābele, "Kā studentiem, tā ražotājiem tas ir jauns sarunu formāts un jaunas valodas apgūšana abām pusēm. Tiek kliedēts mīts par labo dizaineru un slikto ražotāju un otrādi - par labo ražotāju un slikto dizaineru. Tiek gūtas atziņas par procesa komplicētību un iesaistītajiem dalībniekiem – produkta lietotājiem, tehnologiem, amata meistariem, mārketinga un reklāmas speciālistiem, uzņēmumu vadītājiem. Pirmo reizi studiju procesā tiek iemēģināts komandas darbs reālā darbībā. Šīs sadarbības ieguvumi ir diskusijas, izziņa un kompromiss starp idejām un iespējām."



Pasākuma norise:

19.00 ierašanās

Studenti online tiek galā ar kādu āķīgu speciāluzdevumu – veido jaunu izstrādājumu

19.30 stāsti par izstādi Kā tas notika: Pēteris Treicis (Vannu Fabrika PAA); Barbaras Ābele un Juris Krūmiņš (Latvijas Mākslas akadēmija), Juris Griķis (Nakts Mēbeles)

20.00 darbu apskate, studenti sniedz komentārus par saviem darbiem

21.00 apmeklētāju balsojums apkopots, PAA un Nakts Mēbeles pasniedz publikas simpātiju balvu


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko