7.
septembrī plkst.11:00 konkursā "Gada konditorejas uzņēmums
2011" tiks noskaidrots, kura Latvijas konditoreja gatavo izcilākās
tortes, kā arī mazās formas konditorejas izstrādājumus. Šī gada
konkursa tēma – konditorejas meistarstiķis.
8.
septembrī, plkst.12.00 notiks 2011. gada Latvijas Vīnziņu konkursa
fināls, kura dalībnieki sacentīsies dzirkstošā vīna pasniegšanā,
stipro alkoholisko dzērienu un vīnu "aklajā" degustācijā, meklēs
kļūdas dzērienu kartē, kā arī sniegs rekomendācijas ēdienu un
dzērienu saderībā.
8. septembrī, plkst.
11:00, Ķīpsalā pulcēsies jaunie pavāri vecumā līdz 23 gadiem
no visas Latvijas, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes,
cīnītos par titulu "Latvijas pavārzellis 2011". Jaunie pavāri
gatavos zupu, kuras
pagatavošanā kā viena no sastāvdaļām jāizmanto kartupeļi, kā
arī pamatēdienu, izmantojot vistu, ābolus un kartupeļus.
9.
septembrī plkst. 10:00, notiks konkursa "Latvijas 2011.
gada pavārs" fināls, kurā 8 labākie Latvijas pavāri gatavos auksto
uzkodu no svaigas reņģes filejas un āboliem, kā arī pamatēdienu
no truša, izmantojot arī topinambūru un spinātus.
9. septembrī, plkst.12:00 interesants solās būt bārmeņu konkurss "Gada karstākais kokteilis", jo tajā dzērienu pavēlnieki varēs izmantot visas iespējamās atraktīvās kokteiļu karsēšanas vai sildīšanas metodes. Savukārt 10. septembrī notiks plašu popularitāti iemantojušais bārmeņu konkurss flair kategorijā jeb fleiringā.