Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Jauks gadījums iz kaķu dzīves

Dienas Lasītājs atrakstīja Dienai vēstuli un atsūtīja tik jaukas fotogrāfijas, ka nolēmām publicēt gan stāstu (saīsināti), gan vienu no bildēm.

Mūsu stāsts ar kaķiem sākās 2007.gada novembrī, kad mana sieva Linda ieraudzīja sludinājumu kādā interneta portālā. Tajā baltas kaķenes saimniece Ķengaragā piedāvāja divus mazus kaķēnus, kuri tajā brīdī bija divus mēnešus veci.

Aizbraucām pie saimnieces un uzreiz sapratām, ka šie abi kaķēni mums jāņem ciet. Brālītis bija pilnīgi melns, ja atskaita dažas baltas spalviņas padusēs un mazu, baltu pleķīti uz vēdera pie pakaļkājām. Baltajai kaķenītei savukārt bija viena zila un viena dzeltenīgi zaļa acs.

Samaksājām saimniecei sludinājumā minēto simbolisko samaksu - vienu latu par kaķēnu - un ar jaunajiem ģimenes locekļiem devāmies mājās.

Astoņarpus mēnešus vēlāk, t.i., šāgada maija beigās, sapratām, ka Baltīte ir gaidībās. 31.jūlijā viņai piedzima trīs smuki, mīļi balti kaķēni ar patīkami mīkstu spalvu. Vienu kaķēnu esam atdevuši labās rokās. Mājās vēl ir divas kaķenes, no kurām būs žēl šķirties. Vienai ir spilgti zilas acis, tāpēc mēs viņu nosaucām par Zilacīti. Otrā kaķene ir slaidāka, ar zaļām acīm. Viņai ir nedaudz ieliekta aste vietā, kur tā savienojas ar muguru, tāpēc nosaucām viņu par Līkastīti. Šo kaķenīti dēvējam arī par Drošsirdi, jo viņa pirmā sāka staigāt, pirmā iemācījās nokārtot darīšanas smilšu kastē un pirmā drošsirdīgi izpēta jaunas, neredzētas vietas. Sīko defektu Līkastīte kompensē ar sevišķi lielu mīļumu un rotaļīgumu. Abas kaķenes ir pilnīgi veselas (dzirde arī teicama) un labi audzinātas. No pašas pirmās reizes, kad parādījām tām smilšu kasti, viņas zināja, kur jāiet nokārtot darīšanas. Abām kaķenēm ļoti patīk cilvēku kompānija. Mums savukārt ļoti patīk skatīties, kā viņas rotaļājas gan savā starpā, gan ar saviem vecākiem.

Starp citu, izmēģinājām dažādas kaķu smiltis, bet par vislabākajām esam atzinuši PET PLUS CAT LITTER no Kanādas. Tās labi nomāc sliktas smakas, jo smiltiņām pievienots talka pulveris (Baby powder scent). Šīs smiltis var nopirkt Dino zoo veikalos. Viens 15 kg smags maiss maksā atoņus latus. Šķiet dārgi? Toties tās pietiek ilgam laikam. Klučus ik pēc pāris dienām izņemam un pieberam klāt tīras smiltis. Piebildīšu, ka mums nav nekāda sakara nedz ar Dino zoo veikaliem, nedz ar firmu, kas ražo šīs smiltis. Tālr.29415544, Kārlis.

P.S. Savas mīlules atdosim tikai labās rokās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko