Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kā apģērbt ādu, lai skaistums nepazustu?

Lai gan mīnusu vēl nav, ar nelieliem siltuma periodiem tuvojas ziema. Āda, mati reaģē uz katrām laikapstākļu maiņām. Kā apģērbt ādu un matus tā, lai skaistums nepazustu? Mainīgajiem laikapstākļiem līdzi jāmaina arī kopjošās kosmētikas līdzekļi. Kosmetoloģe Ingūna Ozoliņa iesaka mājas apstākļos sejas ādu kopt, vienreiz nedēļā veicot pīlingu un divas reizes nedēļā lietojot sejas maskas.

Ziemā biezāki krēmi

Ziemā āda kļūst jutīgāka, it sevišķi, ja tiek lietota nepareiza kosmētika. Kosmetoloģe mainīt kosmētiku iesaka ik pēc diviem trim mēnešiem, jo āda adaptējas un pierod pie līdzekļiem. Ziemā jāpāriet uz biezākas tekstūras kosmētiku. To izvēloties, uzmanība jāpievērš krēma konsistencei, lai tajā nepietrūkst ādai mitrinošo un barojošo vielu, kas ir ļoti svarīgi. Āda jāmitrina arī ziemā. It sevišķi, ja tiek apmeklēts solārijs. Vismitrinošākās ir nakts procedūras. Ingūna Ozoliņa teic, ja temperatūra ir līdz mīnus diviem grādiem, vēl var droši lietot mitrinošo kosmētiku arī ikdienā. Bet, ja sausai un kombinētai ādai (ne taukainai) dienas laikā ir sajūta, ka seju velk, ka krēma nedaudz pietrūkst, ap acīm ir sauss, krēmus var kombinēt. Iestājoties salam, jāpāriet uz barojošo kosmētiku. Krēmus kombinē tā: "Uzliek mitrinošu krēmu, pagaida līdz tas iesūcas, tad pirkstu galos paņem barojošo un viegli pāriet pāri tām vietām, kur ir velkoša sajūta. Tas veidos aizsargkārtu, nezudīs mitrums, un taukviela darīs savu darbu," iesaka kosmetoloģe. Ja pareizi izvēlēta kosmētika, diskomfortam nevajadzētu būt. Arī dienas laikā sejai atjaunoti lietot krēmu kosmetoloģe neiesaka, to var darīt tikai tad, ja noņemta iepriekšējā kosmētika.

Kā vēl palīdzēt ādai? Ingūna Ozoliņa iesaka uzturā lietot sulas - burkānu, ķirbju, kāpostu. Tās var jaukt un šķaidīt. "Ja cilvēks dzer dārzeņu sulas un divas reizes nedēļā arī apelsīnu, tad ķīmiskos vitamīnus nemaz nevajag, ja vien ārsts tos nav parakstījis. Tādējādi āda tiks pabarota, un otro ziemas pusi izdosies pārdzīvot ar gludu, tīru, starojošu ādu. Arī sprēgājoši lūpu kaktiņi, ja tā nav apaukstēšanās, norāda uz B grupas vitamīnu trūkumu. Higiēniskā lūpu krāsa lūpas sargās no sala."

Roku un ķermeņa kopšana

Aukstums un vējš jutīgu padara arī roku ādu. Ar cimdiem vien nelīdzēs, ja roku āda ir sausa, sprēgājoša. Kosmetoloģe ikdienā pēc katras ūdens saskarsmes iesaka lietot roku krēmu. Ja pēc krēma lietošanas rokas paliek taukainas un ir diskamforta sajūta, lieko krēmu ar salveti noņem nost.

Līdzīgi ir arī ar ķermeņa kopšanu. Barojošajām eļļām jāatrodas vannas istabā, jo gan pēc dušas, gan vannas obligāta prasība ir ādu barot. It sevišķi pēc vannas. "Vanna nav paredzēta katrai dienai. Jo ūdens piesaista ūdeni - jo vairāk laika pavadīsi vannā, jo vairāk āda zaudēs mitrumu. Āda var sākt lobīties," brīdina Ingūna Ozoliņa.

Kopjot ķermeņa ādu, jāatceras, ka var barot un mitrināt vienlaikus, bet vienmēr mitrinošajam krēmam jābūt zem barojošā. "Ja gribam lielāku komforta sajūtu, uz nakti ādu var palutināt, iesmērējot ar mitrinošu krēmu. Tad, kad tas iesūcies, virsū jāliek barojošs krēms vai eļļa."

Lai rastos ādas sabiezējumi uz papēžiem, nemaz nav vasarā jāstaigā basām kājām. Āda sabiezē arī apavos. Pēdas savest kārtībā var, izmantojot lielo pēdu vīli. "Pēdas 15 līdz 20 minūtes izmērcē, tad ar pēdu vīli apstrādā. Pēc procedūras iesmērē ar siltu eļļu. Nerafinētu olīveļļu, mandeļu vai kādu citu, ko lietojam salātu pagatavošanai. Eļļa viegli jāuzsilda siltā ūdens peldē. Bet, ja pēdas ir salīgas, palīdzēs kontrastvannas. Tikai jāatceras, ka vakara relaksācijai kontrastvannas jānobeidz ar karsto ūdeni, no rīta - tonusam ar auksto."

Ja izvēlaties procedūras kosmētiskajā kabinetā, rudens ir laiks sejas ādas reģenirējošajām procedūrām - augļskābes procedūrai un dziļajai ādas mitrināšanai, iesaka Ingūna Ozoliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko