Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 20. novembris
Anda, Andīna

Kā pagatavot pesto? Ar kādiem ēdieniem tas sader?

Mūsu ģimenes bērniem ļoti garšo pesto ar spageti. Parasti pērku kādu pesto no lētā gala lielveikalos. Vai varat ieteikt recepti, kā pesto pagatavot mājās? Pie kādiem ēdieniem vēl der pesto, izņemot makaronus?— jautā Kristīne no Rīgas.

Atbild Biruta: "Pesto ir itāļu virtuves sastāvdaļa. To gatavo no bazilika lapām, olīveļļas un Parmas siera. Izmanto pastas mērcēm, kā piedevu gaļas vai dārzeņu zupām, pie kartupeļiem, iejauktu novārītos rīsos, ar pupiņu pākstīm. Patiesībā — kur vien gribas dot "zobu" garšai. Pesto var piejaukt majonēzei un pasniegt pie aukstas zivs vai salātos.

Pesto recepte


Vajadzēs:

3 lielas ķiploka daiviņas

150 ml ciedru riekstu

225 ml sarīvēta Parmas siera

tējkaroti sāls

pustējkaroti svaigi maltu melno piparu

750 ml vaļīgi pakotas bazilika lapas

200 ml olīveļļas

Sākotnēji pesto gatavoja piestā, bet mūsdienās to var darīt ātri un viegli blenderī. Vispirms samaļ ķiplokus. Pievieno riekstus, sieru, sāli, piparus un bazilika lapas un samaļ. Motoram strādājot lēnām, lej klāt eļļu, līdz visa iejaukta, bet mērce nav pilnīgi viendabīga. Lai garšo!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko