Atdzesēšana ir svarīga tāpēc, ka pārtrauc vārīšanās procesu, jo, izņemts no katla, dārzenis vēl ir pilns ar karstumu. Strauji atdzesēts dārzenis saglabā savu krāsu un ir kraukšķīgs. Atcerieties gan, ka visus dārzeņus nevar plaucēt. Plaucēšanai nederēs burkāni, kāļi un citi cietie dārzeņi. Labi var plaucēt zaļos zirnīšus, pupiņu pākstis, brokoļus, puķkāpostus, cukini šķēlītes un papriku.
Kā pareizi blanšēt dārzeņus?
Blanšēt? Kāpēc nevar teikt - noplaucēt? Daudziem virtuves terminiem nav latviešu valodā atbilstoša vārda, taču šim nu reiz ir gan. Blanšēšana ir tā pati plaucēšana. Dara tā: uzvāra ūdeni, kad tas sāk mest burbuli, tad dārzeņus uz 1 minūti ieliek verdošajā ūdenī, pēc tam ar kāšamkaroti izņem ārā un strauji atdzesē zem auksta tekoša ūdens.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.