Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Kā pareizi blanšēt dārzeņus?

Blanšēt? Kāpēc nevar teikt - noplaucēt? Daudziem virtuves terminiem nav latviešu valodā atbilstoša vārda, taču šim nu reiz ir gan. Blanšēšana ir tā pati plaucēšana. Dara tā: uzvāra ūdeni, kad tas sāk mest burbuli, tad dārzeņus uz 1 minūti ieliek verdošajā ūdenī, pēc tam ar kāšamkaroti izņem ārā un strauji atdzesē zem auksta tekoša ūdens.

Atdzesēšana ir svarīga tāpēc, ka pārtrauc vārīšanās procesu, jo, izņemts no katla, dārzenis vēl ir pilns ar karstumu. Strauji atdzesēts dārzenis saglabā savu krāsu un ir kraukšķīgs. Atcerieties gan, ka visus dārzeņus nevar plaucēt. Plaucēšanai nederēs burkāni, kāļi un citi cietie dārzeņi. Labi var plaucēt zaļos zirnīšus, pupiņu pākstis, brokoļus, puķkāpostus, cukini šķēlītes un papriku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sriracha – pikanto ēdienu kultūras simbols

Tiem, kam garšo ēdiens ar asumiņu, visdrīzāk virtuvē garšvielu un mērču klāstam pievienojusies pudele ar sarkano pildījumu un zaļo korķīti – Sriracha.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko