Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kā pareizi sasaldēt dārzeņus ziemai

Gribu ziemai saldēt burkānus, kāļus, pupas. Vai labāk saldēt vārītus vai svaigus? Pagājušajā gadā saldēju svaigus burkānus, taču — atkausēti tie nebija garšīgi. Laikam kaut ko darīju nepareizi — jautā Ineta.

Biruta atbild: "Dārzeņi pirms saldēšanas kādu minūti jāplaucē, tad jāliek cieši noslēgtā traukā vai maisiņā ar "ātrrāvēju". Ļoti svarīgi, lai netiek klāt gaiss. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ saldēti produkti ir negaršīgi. Ja gaiss tiek klāt, rodas tā sauktais sala apdegums. Otra vaina — uzglabājot mainījusies temperatūra un produkti daļēji vai pavisam atkusuši, tad atkal sasaluši. Pretēji ogām, ko var vienkārši sabērt traukā (bezgaisa!) un sasaldēt, dārzeņus jānoplaucē. Nebrīnos, ka kundzes burkāni nebija garšīgi.

Jautājumus Birutai Ozolai sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko