Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Kā saglabāt orhidejas?

"Kā saglabāt orhideju tuberīdijus, lai tie nesažūst? Sevišķi, ja orhideja ir tikai ar vienu tuberīdiju un pēc noziedēšanas tas sāk žūt?" jautā Aija. Atbild orhideju eksperte Estere Braķe: "Tuberīdijā - sīpolam līdzīgajā orhidejas virszemes veidojumā - glabājas auga barības vielas un ūdens rezerves. Neliela tā krokošanās šajā "dzīves posmā" nav nekas neparasts.

Krokošanās varētu liecināt par nepietiekamu laistīšanu vai gaisa mitruma samazināšanos, piemēram, sākoties apkures sezonai. Ar laistīšanu gan nevajadzētu pārcensties, ja telpā ir vēss. Taču, ja turpināt orhideju laistīt kā parasti, bet tikko noziedējušie tuberīdiji spēcīgi žūst un krokojas, jādomā, vai ar saknēm viss ir kārtībā. Biežākais sakņu sistēmas bojājumu iemesls ir zem tām ražotāju atstātais sfagnu sūnas kumšķis, bet iespējama arī pavisam banāla iekaltēšana, pārlaistīšana vai slimības. Lai noteiktu atbilstošāko laistīšanas režīmu, ir jāzina orhidejas suga un tai nepieciešamie augšanas apstākļi. Ievērojiet, ka daļa orhideju mīl, lai substrāts starp laistīšanas reizēm izžūtu, bet pārējās - lai tas pastāvīgi būtu nedaudz mitrs. Ja podiņš ir caurspīdīgs, par sakņu stāvokli spriest ir vieglāk. Ja nē, var orhideju kopā ar substrātu uzmanīgi pabīdīt no podiņa laukā, lai pārliecinātos, vai ar saknēm viss ir kārtībā. Avārijas gadījumā orhideja jāpārstāda atbilstošā substrātā. Jāpiebilst, ka arī ar vienu tuberīdiju ir gana, lai, sagādājot tam pareizos augšanas apstākļus, pāris gados iegūtu kuplu orhideju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sriracha – pikanto ēdienu kultūras simbols

Tiem, kam garšo ēdiens ar asumiņu, visdrīzāk virtuvē garšvielu un mērču klāstam pievienojusies pudele ar sarkano pildījumu un zaļo korķīti – Sriracha.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko