Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Kā tīrīt vīna, šokolādes, eļļas, sveķu, kafijas traipus?

Lai notīrītu sarkanvīna traipu, tam nekavējoties ir jāuzkaisa sāls, kas absorbēs vīnu. Var arī mēģināt iztīrīt sarkanvīna traipu ar nelielu daudzumu baltvīna. Pēc tam apģērbs ir jāizmazgā ar rokām, izmantojot trauku mazgāšanas līdzekli, un turpināt mazgāt veļas mašīnā atbilstoši norādēm uz apģērba kopšanas etiķetes.

Sāls arī noderēs, lai tiktu vaļā no augļu, ogu vai sulu traipiem.Lai tiktu vaļā no baltvīna traipiem, nosmērētā vieta ir jāberzē ar ledus gabaliņu līdz traips pazūd. Ja nav pieejams ledus, noderēs arī ļoti auksts ūdens. Pēc tam traipa vieta ir jānosusina ar salveti vai sausu drānu.Sveču vasks. Sasmērējot apģērbu vai citu auduma izstrādājumu ar sveču vasku, vasks ir jānotīra no virsmas, cik vien tas ir iespējams. Pēc tam jānovieto divas kārtas papīra dvieļa zem auduma un virs traipa un jāgludina ar siltu un sausu gludekli. Noslēgumā traips ir jāiztīra ar tauku šķīdinātāju, piemēram, trauku mazgāšanas līdzekli.Eļās traipi. Trauku tīrīšanas līdzeklis palīdzēs arī eļļas traipa notīrīšanai. Pēc tam traips ir jāieziepē un jāmazgā atbilstoši norādēm un etiķetes.Lai tiktu vaļā no šokolādes traipa, apģērbs jāievieto saldētavā un pēc tam ar suku jānotīra šokolāde pirms mazgāšanas. Ja traips nav pārāk liels, pirms mazgāšanas ir pietiekami nokasīt šokolādes atlikumu no auduma virsmas.Kafijas traips nekavējoties ir jāskalo aukstajā ūdenī un pēc tam jāmazgā atbilstoši norādēm.

Sviedru un dezodoranta traipi: ieziepējiet sasmērēto vietu un pēc tam mazgājiet atbilstoši norādēm uz etiķetes.

*padomus sniedz Elektrolux eksperti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko