Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kad laiks pirmajam bērnam? Stārķis skatās

Man patīk doma, ka bērni izvēlas mūs, nevis mēs izplānojam, kad viņi mums būs. Pirmais dēls man piedzima akurāt dažas dienas pirms manas 30.dzimšanas dienas. Draudzenēm jau pirmās atvases gāja skolā — es taisīju karjeru un ceļoju. Pirmais solis, apliecinot gatavību bērnam, bija tas, ka pārtraucu lietot pretapaugļošanās tabletes. Pēc gada sagaidīju divas strīpiņas grūtniecības testā. Pārplānojām dzīvi, lūkojām jaunu auto, jo sportiskajā Celica grūti ielikt bērnu sēdeklīti. Kādas māmiņalgas! Pirmo gadu Ls 36, pēc tam Ls 6. Pēc pusgada atgriezos darbā — draugs uzņēmās bērna kopšanu. Man darba režīms bija (un ir joprojām) tāds, ka strādāju pa nedēļām, — tātad gana laika mazulim.

Pēc tam tika ieviestas māmiņalgas. Darbā kolēģēm dzima mazuļi, un arī mums pieteicās otrs bēbis! Lielākajam bija jau četri gadi. Finansiālā situācija ģimenē bija ļoti laba, arī darbā nodokļi nomaksāti — pabalsti un māmiņalgas pilnā apmērā, bet ar noteiktiem griestiem, jo tos atcēla tad, saņēmu pēdējo pabalstu. Absolūtā mierā gandrīz pusotru gadu dzīvoju mājās. Darbā atgriezos nedaudz ātrāk pēc priekšnieka lūguma.

Lielākais dēls šogad beigs pašvaldības bērnudārzu un posīsies uz skolu, mazākais -— septembrī sāks iet tajā pašā dārziņā. Atklāti sakot, esmu laimīga, ka, pirmkārt, man bērni jau ir piedzimuši; otrkārt, viņiem ir vietas pašvaldības bērnudārzā; treškārt, varu strādāt; ceturtkārt, draugs tik daudz var iesaistīties mājas dzīvē. Tagad es bērnam no laba prāta nesaņemtos. Bardaks valstī un neziņa par nākotni ir nomācoša. Mainīt spēles noteikumus pusceļā nedrīkst. Ja griežam nost vecāku pabalstus, tad ne ātrāk kā pēc deviņiem mēnešiem — tas būtu godīgi attiecībā pret tiem vecākiem, kas tagad gaida mazuļus. Zinot, ko valsts man spēj nodrošināt, es izlemju, vai to varu vai ne. No otras puses — ne jau valstij mani bērni jāuztur.

Un nupat man zvanīja draugs, kurš bija vēlreiz apskatīt vienu mūsu nolūkoto lauku īpašumu (jā, esam traki — ņemsim tagad kredītu!), un pārņemts stāstīja, ka uz tās mājas stūra esot nolaidies stārķis un skatījies uz viņu... Es viņam saku, ka tas uz labu — būs svētība mūsu nodomam pirkt īpašumu, bet viņš saka, ka varbūt tomēr maza māsiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko