Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kaimiņi. Labāk samaksā rēķinu!

Ievācoties jaunajā dzīvoklī pirms diviem gadiem, es cerēju, ka man kaimiņos negadīsies kāds manam kolēģim un draugam mūzikas kritiķim Uldim Rudakam līdzīgs kaimiņš, kurš roku savos apartamentos gatavs klausīties uz pilnu klapi jebkurā diennakts stundā. Man ļoti patīk miers, klusums un pēc iespējas mazāk cilvēku, attiecību dzīvē.

Tāpēc pēc tam, kad bijām uztaisījuši remontu un ievākušies, es pirmajās naktīs blenzu griestos, cītīgi ausīdamās: atskanēs vai neatskanēs? Traucēs vai netraucēs? Liftā vai kāpņu telpā satiekoties, kaimiņi nemēģināja ar mani sākt tukšas sarunas par laika apstākļiem. Mēs, laipni smaidot, sasveicinājāmies, un tas arī viss. Par šo minimālismu kaimiņattiecībās esmu viņiem pateicīga joprojām.

Biju sabiedēta ar nostāstiem, ka jaunajos projektos dzīvokļus izpērk spekulanti, kuriem nerūp mājas liktenis. Salaiduši savos dzīvokļos īrniekus, kuri mēdz mainīties bieži kā zeķes, viņi klapējot ar ausīm par laicīgu rēķinu nomaksu, kārtību, uzlabojumiem. Šķiet, ka pie viena tāda es laika gaitā tomēr tiku. Virs mana dzīvokļa mīt gadus 27-30 vecs, stilīgs vecpuisis, kuram ļoti patīk ballītes.

Reiz pienāca diena, kad devos zvanīt pie viņa durvīm. Līdz četriem rītā klausījusies dāmu papēdīšu cirtienus pret grīdu, krēslu gāšanos, rēcošus smieklus un mūziku tādā skaļumā, it kā būtu ieslēgusi to savā istabā, - piecēlos, apģērbos un devos pie trakojošā kaimiņa. Atvēris durvis, viņš mani uzlūkoja zivs acīm un jēlu smaidiņu.

Piedzēries, bet tūdaļ bez vārdiem uztvēra, ko vēlos teikt. Pēc īsas sarunas skaļums pieklusa. Vislielākās dusmas man bija bērna dēļ, kurš visu nakti bija nemierīgi grozījies, bet nākamajā dienā uz skolu. Man agri no rīta svarīga intervija. Sevi nosunīju, ka nesaņēmos pie kaimiņa uzkāpt ātrāk. Vienkārši tāpēc, ka nāca miegs.

Nakts jandāliņu kaimiņš pacentās sarīkot vēlreiz, bet nu jau es nikna kā no miera iztraucēts nīlzirgs skrēju augšā uzreiz, gatava trakotāju iemīt zemē! Zvans pie durvīm, pēc kā iestājās klusums. Nozvērējos nākamreiz zvanīt kārtības policijai. Atriebīgs prieks un niknums pārņēma, pirms nedēļas izlasot kāpņu telpā izliktu apsaimniekotāja paziņojumu, kuri īrnieki laikus nemaksā rēķinus. Mans kaimiņš - trakotājs - nedaudzo vidū! Nu ko ar tādu darīt? Viņš būtu pelnījis kaimiņos aiz sienas tikko dzimušus dvīņus, niknu tantiņu un drūmos ballētājus. Tikai kur lai atrodu tik jancīgu ģimenīti, lai trakais vecpuisis tiktu pārmācīts?

Vai pazīstat savus kaimiņus un sveicināties? Vai jums ir "sālsšķipsnas" attiecības - varat ieskriet aizņemties sāli, uzticēt pieskatīt kaķi un telpaugus? Vai varbūt jūsu kaimiņi ir lielākie maitas pasaulē, kas to vien grib, kā jums ieriebt? Kādām, jūsuprāt, jābūt ideālām attiecībām ar kaimiņiem?

Raksti savu viedokli [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV-1004 ar norādi Privātā dzīve

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko