Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kaimiņi. SMS: tiekamies uz balkona!

Kling, klang - piespiest zvana pogu, un tad ātri basām kājām prom. Uz kāpnēm nakts vidū pidžamā tā esmu darījusi vienreiz, bet iepriekš ar vairāku piegājienu mēģinājumu. Citādi nevarēju neatbildēt kaimiņu strīdiem augšstāvā virs manis. Nav patīkami iejaukties, bet iemigt ļoti gribas. Nezinu, vai man ir Brežņeva vai Hruščova laika māja, bet skaņas caurlaidība ir.

Dažkārt es zīlēju - viņi sauks viens otru vārdā, vai ne? Pavisam vienkārši - aitas pirms iemigšanas saskaitītas. Meklēju citu aizraušanos. Nesen abus pasveicināju kāpņu telpā. Patiesībā viņi ir vispieklājīgākie no kaimiņiem. Ja neatņem sveicienu, tad atsmaida noteikti. Un, ja man jāspraucas pa šauro koridoru cauri ar milzīgu somu, tad viņi apstājas, savelkas pēc iespējas mazāki un pagaida, kamēr izeju pa priekšu. Mulsinoši, jo es zinu, ko viņi viens par otru domā. To viņi parasti atklāj skaļi. Pēc tam kādu laiku ir miers. Citādi kaimiņi ir labi cilvēki, viņi jau nav vainīgi, ka visu dzirdu.

Tās pašas mājas cits iemītnieks par savu kaimiņu ir sajūsmā. Tā kā viņš ir pastāvīgs smēķētājs, tad nereti atrodams uz balkona. Tur arī abi satikās. Ja nu kādam aptrūkstas smēķa, to vienmēr var noorganizēt, aizsūtot otram īsziņu - tiekamies uz balkona! Ja kāds blakusdzīvoklī būs mājās, tad balkona attālums ir pietiekami mazs, lai pasniegtu cigareti. Arī mans augšējais kaimiņš, ne tas, kurš rīko tračus, smēķē. Reiz vēlā vakara stundā sēžot virtuvē un caur logu veroties Daugavā, ievēlējos vēlēšanos - dzisa zvaigzne. Pēc otrās un trešās zvaigznes sapratu, ka nebūs lemts piepildīties, tas bija končiks no augšējā loga. Nav bijusi izdevība aizrādīt.

Gaidu, kad nešpetnā tante, kura baro savvaļas kaķus zem tā paša loga, noteikti to izdarīs. Šajā mājā aizrādīt gadās bieži, tā šķiet man. Reiz pie otrā stāva iemītnieku durvīm pamanīju piespraustu zīmīti. Varbūt man? - jūsmoju ar nenovīdīgo ziņkārību. Nē, kāds bija izdarījis to, ko sen jau vajadzēja - uzrakstījis atklājumu saimniekam: "Jūsu suns visu dienu rej un skrāpējas, skumst pēc sabiedrības!"

Tagad zinu, kas ir pats svarīgākais, pārvācoties jaunā mājoklī. Miers. Vēl labāk - pilnīgs klusums. Turpmāk pirms nākamā mājokļa īrēšanas, saimniekiem vaicāšu - vai dzīvokli var kādu laiku testēt? Kā citādi lai uzzinu - varēšu gulēt vai ne?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

RAKSTI MUMS

Jūs pats esat kaimiņš un jums ir kaimiņi. Sociologs Viesturs Celmiņš sarunā (Diena, 24.janvāris, Labdien nesaka. Bērnus kutina) par kaimiņiem sacīja: "Kā cilvēki ar tik vāju sadarbošanos spēs pieņemt lēmumu par mājas siltināšanu?" Vai tiešām tik traki? Vai pazīstat savus kaimiņus un sveicināties? Vai jums ir "sālsšķipsnas" attiecības, kad varat ieskriet "aizņemties sāli", uzticēt pieskatīt kaķi un telpaugus, kad pašam gadās būt prom no mājām ilgāku laiku? Vai varbūt jūsu kaimiņi ir lielākie maitas pasaulē, kas to vien grib, kā jums ieriebt? Kādām, jūsuprāt, jābūt ideālām attiecībām ar kaimiņiem?

* Raksti savu viedokli [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV 1004 ar norādi Privātā dzīve

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko