Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kas ir slow food?

Ir pagājuši 20 gadi kopš pasaule pirmo reizi izdzirdēja vārdu salikumu Slow Food. Šo divdesmit gadu laikā ir paveikts teju neiespējamais. Šīs kustības aizsācējs ir Karlo Petrini Itālijā. Ēdienu un vīna kritiķis izprata draudus, kurus rada globalizācijas ietekme. Viņš novēroja, ka ātro uzkodu restorāni iznīcina Itālijas tautas gadsimtiem ilgās tradīcijas, ģimeniskumu un vienotību, kam pamatā ir arī kopēja maltīte ar namamātes gatavotiem tradicionāliem ēdieniem.

Viņš saprata, cik savstarpēji cieši saistīta ir ilgtspējīga, ekoloģiski tīra, tradicionāla zemkopība un gastronomiskā kultūra.

Tāds ir arī biedrības Slow Food Riga pamatprincips: ēdīsim garšīgi, veselīgi, dzīvosim saskaņā ar dabu un tās likumiem, tieši tā, kā to darījuši mūsu senči.

Pavāriem, kuri atbalsta Slow food filozofiju ir svarīga produkta izsekojamība – tie tiek pirkti tieši no zemniekiem, neizmantojot uzpircējus vai citus starpniekus. Līdz ar to nezūd savstarpējais kontakts, un par katru produktu ir zināms viss – kas tas ir, kur un kādos apstākļos tas audzis, kas to audzējis. Tas ir produkts "no zemes līdz galdam". Arī restorāna viesis var uzzināt visu informāciju par ēdienu, ko viņam pasniedz restorānā Vincents, - par gaļas lopa vai mājputna šķirni, par dārzeņiem, no kuras saimniecības produkts nācis, kad ievākts un cik ilgs bijis tā ceļš līdz šķīvim. Šī pieeja ēdienam ir ļoti personīga, informatīva un noderīga katram cilvēkam, kas rūpējas par to, ko viņš ēd.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko