Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kenija atkal gaida tūristus

Tūlīt pat pēc miera līguma parakstīšanas pēdējās februāra dienās Kenijas prezidents Mvai Kibaki un opozīcijas līderis Raila Odinga kopā devās uz pludmali, lai īsbiksēs pozētu preses fotogrāfiem. Par atpūtu viņi paši domāja maz, jo šis vairāk bija reklāmas paziņojums pasaulei par to, ka Kenija atkal ir gatava uzņemt tūristus. Atpūtnieku skaits šajā Āfrikas zemē strauji kritās pēc vardarbības uzliesmojumu, kuras pamatā bija strīds par 27.decembrī notikušo vēlēšanu iznākumu un iespējamo krāpšanos. Politisko sāncenšu sadursmēs bojā gāja vairāk nekā 1000 kenijiešu.

Lai gan vardarbība gāja secen tūristu iecienītākajiem kūrortiem Indijas okeāna krastā un atpūtas vietām dabas rezervātos, vairākums pasaules valstu ieteica saviem pilsoņiem atturēties no ceļošanas uz Keniju. Tūristu skaits patiešām strauji samazinājās, un aviosabiedrība Kenyan Airways klientu trūkuma dēļ pat atcēla regulāros lidojumus uz Parīzi.

Tagad Kenijas tūrisma industrija, kas pērn kopumā nopelnīja gandrīz miljardu dolāru, cenšas atgūt reputāciju, piedāvājot sen neredzētas cenas. Dažos kūrortos tās kritušās pat par 40%, salīdzinot ar gadu iepriekš.

Latvijas Ārlietu ministrijas mājaslapā gan aizvien stāv brīdinājums izvairīties no Kenijas apmeklējuma. "Ja ceļojums uz Keniju ir neatliekams, Ārlietu ministrija iesaka izvairīties no Kisumu, Kakamegas, Keričo, Eldorē pilsētu apmeklēšanas; no Kisauni, Likoni un Tivi apgabaliem Mombasas apkārtnē; no lauku apvidu apmeklēšanas starp Nakuru un Eldorē pilsētām un Keričo apkārtnē Rifta ielejā. Neiesakām apmeklēt arī Nairobi pilsētas centru, Uhuru parku, kā arī Kibera, Matare un Īstleitas rajonus Nairobi pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko