Ingveru rīvēju pati. Nolaužu no saknes gabaliņu, nomizoju un sarīvēju. Ingvers ir ļoti šķiedrains, uz parastās rīves to grūtāk sarīvēt, bet var rīvēt arī uz tās. Man mājās ir speciāla ingvera rīvīte. Ja gadās nopirkt lielāku saknes gabalu, glabāju to saldētavā. Man patīk ingvera svaigi asā garša, bet tā asums nav tik kodīgs kā čili. Ja gadās ingveru pielikt ēdienam par daudz, tas garšo rūgti. Ja neesat ingveru nekad izmantojuši, sāciet ar tējkarotes galu, pamēģiniet vispirms, kā tā garša patīk. Ja garšo, varat likt vairāk. Marinējusi ingveru pati nekad neesmu. Marinētu ingveru veikalos pērku gatavu.
Ko darīt ar ingvera sakni?
Šis jautājums man ir pa prātam! Nemaz nemācētu dzīvot bez ingvera. Sarīvētu ingveru pievienoju visvisādiem gaļas ēdieniem. Izkaltētu ingvera pulveri cepumiem un kūkām. Marinētu ingveru ēdam kopā ar suši. Nesen ēdu ļoti garšīgu maizīti: grauzdēta maizes šķēlīte, mazliet apsmērēta ar majonēzi, virsū marinēta ingvera šķēlīte un kūpinātas vistas šķēlīte.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.