Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kristaps Ceplis: 2x2=......4 vai varbūt 5???

Ja esat sen beiguši skolu, tad laiku pa laikam atkārtojiet elementāro matemātiku, tai skaitā reizināšanu, dalīšanu un laukuma aprēķināšanu. Es it kā par sevi biju drošs, bet tas izrādījās aplami - nopirku kaudzi ar flīzēm, kuras nu nekādi nepietiek flīzējamo virsmu noklāšanai.

Flīzētājs kā klupšanas akmeni maniem aprēķiniem pieminēja "tukšo" laukumu - durvis, logi, spogulis - izņemšanu no kopējās flīzējamās platības, kā arī pārlieku pedantismu, nopērkot materiālu tieši tik cik vajag ar pārāk optimistisku rezervi.

Iespējams, tā tas arī ir, tikai kļūdaini aprēķini bija arī attiecībā uz grīdas laukumu, kuru es pats nerēķināju, bet izmantoju projektā iekļautos kvadratūras rādītājus - varbūt tam, kas rakstīts uz papīra nav nekāda saistība ar realitāti? To es nezinu, bet steidzu iepirkt jaunas flīzes.

Kā jau biju minējis, man nav doma taisīt ko ļoti ekskluzīvu, tāpēc teorētiski nevajadzētu būt problēmām ar flīžu iegādi, tomēr izrādījās, ka divi flīžu veidi, kas man bija nepieciešami tomēr vairs nav nopērkami un nācās radīt papildu krāsainību vannasistabā un tualetē, iekļaujot projektā citu krāsu flīzes. Jāatzīst, ka tas pats notiks koridorā, kuram arī nāksies uz grīdas veidot divkrāsainu flīžu rakstu.

Es gan par notikušo īpaši nesēroju, tad jau redzēs kā un kas sanāks.

Līdzīga pārrēķināšanās man iznāca arī ar sienas krāsām, kuras es gan nopirku vairāk kā vajadzīgs un šķiet dažas sienas tiks krāsotas ar unikāla toņa krāsu, kura radīsies sajaucot pārpalikumus. Varētu jau visu lieko vest uz izgāztuvi, tomēr nauda arī jātaupa un krāsu jaukšana mājas apstākļos būs zināma izklaide ar māksliniecisko piesitienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko