Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kristaps Ceplis: Mājā ienāk kosmiskās tehnoloģijas

Šī iekārta ir pats modernākais, kas var būt! Pirmie šo sistēmu izgudroja zinātnieki, kas strādā pie kosmiskajām tehnoloģijām! Mēs pārdodam tūkstošiem šādu ierīču! Galvenokārt visa produkcija tiek eksportēta uz Skandināvijas valstīm. Neesam saņēmuši vēl nevienu sūdzību!

Augstākminētie apgalvojumi ir precīzi (tiesa gan tulkojumi no krievu valodas) citāti no elektrodu jeb tautā sauktu jonu katlu tirgotāju mutēm. Pēc viņu teiktā, kad es pievienošu elektrodu katlu savai apkures sistēmai, neko citu vairs mūžā nevēlēšos un arī malkas krāsni drīz vien metīšu ārā. Un vispār nav saprotams, kālab Latvijā vēl pastāv citi apkures veidi.

Kā jau solīju iepriekš, manas mājas apsildei esmu nolēmis pielietot "dubults neplīst" tehnoloģiju, kas iekļauj ar malku kurināmu centrālapkures krāsni kopīgā sistēmā ar elektrisko apkures katlu. Malkas krāsns jau labu laiku savas funkcijas godam pilda, savukārt elektriskā katla meklējumi bija ilgāki, pārdomas dziļākas un beidzot arī tas ir iegādāts (nav gan vēl pievienots).

Pagaidām vēl nevaru padalīties pieredzē kā tad šis "zvērs" strādā, bet ceru, ka gana drīz varēšu to izbaudīt. Diemžēl nemācēšu nosaukt katla tirgotāju nosaukumu, jo esmu piemirsis, bet dokumentus meklēt slinkums :) Varu vienīgi minēt, ka tas nav Stafor un Alovs. Katlu liek kopā Daugavpilī.

Konkrētais katls man izmaksāja 700 Ls un par labu šim eksemplāram nospēlēja komplektācija - katls ir ievietots elegantā (pavirši nokrāsotā) metāla kastē, sajūgts ar sūkni un automātiku. Citi tirgotāji piedāvāja atsevišķi trubai līdzīgo katlu ar vai bez automātikas (siltumnesēja temperatūras regulators), kuru tālāk liec kur un kā gribi. Katlu cenas visiem ir aptuveni līdzīgas, vienīgi atsakoties no katla vadības bloka var ietaupīt kādus 300 Ls, taču jāizdomā sava alternatīvā vadības sistēma.

Visiem potenciālajiem jonu katlu lietotājiem vēl jāatcerās, ka šīs ierīces darbināšanai vajag speciālu šķidrumu, kuru piedāvā katlu tirgotāji. Viņi paši to ķīmiķo un katrs saka, ka viņējais ir vislabākais :) Turklāt ir tirgotāji, kuri apgalvo, ka šķidrums derīgs neierobežotu laiku, bet citi tomēr iesaka pamainīt šķidrumu ik pēc 1 - 2 gadiem.

Manā apkures sistēmā ietilpst kādi 150 litri ūdens un speciālais šķidrums maksātu labu summu un arī iepildīšanas čakars būtu gana liels, tāpēc jonu katls sistēmai tiks pievienots caur siltummaini un savā lokālajā sistēmiņā ietvers 20 - 30 litrus speciālā šķidruma. Šādu risinājumu kā labāko atzina arī viena tirgotāja sadarbības partneri santehniķi, lai arī pats tirgotājs teica, ka siltummainis ir lieks.

Lai tur vai kā, bet sagaidu, ka drīzumā slinkuma un prombūtnes brīžos māju veiksmīgi piesildīs elektrība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko