Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kurš iegūs meistarīgākā šefpavāra titulu?

Otrdien, 4.septembrī norisināsies Tv3 raidījuma Mūsdienu Latvijas garša  fināls,  divreiz garāks raidījums, kurā noskaidrosim, kurš no deviņiem šefpavāriem iegūs Latvijas garšas meistara titulu. Maksimālo novērtējumu – 15 karotītes, līdz šim ir ieguši četri šefpavāri, bet ekspedīcijas finālā vieta ir tikai trijiem.

Finālā šefpavāri nokļūs pavisam jaunos apstākļos -  viņi satiksies virtuvē, kurā līdz šim nekad nav strādājuši, viņi būs vieni, bez savas komandas,  un 20 minūšu laikā viņiem no, iepriekš nezināmiem produktiem, būs jārada sava mūsdienu Latvijas garša.

Ingmārs Ladigs
Pavārs ar vislielāko pieredzi, viens no meistarīgākajiem Latvijas šefiem, restorānu Ladigs cafe un Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs pārsteidz ar savu mieru un laipnību. Pie viņa restorānā vienmēr jūties kā ciemojoties pie laba drauga. To, ka viņš kļūs par pavāru, Ingmārs zināja jau pirmajā klasē. "Varbūt tas bija saistītas ar tiem laikiem, kad nebija tik daudz pārtikas, un apziņu - ja būsi pavārs, būsi paēdis," prāto Ingmārs. Viņa pirmā darba vieta pēc tehnikuma beigšanas, bija ēdnīca Aizkrauklē. Tur neesot bijis ne elektrības ne gāzes. Ēdienu gatavojuši uz malkas plīts. Tie vēl bija padomju laiki. Deviņdesmito gadu sākumā pēc neatkarības atgūšana, daudzas lietas vajadzējis mācīties no jauna, jo ienāca jauni produkti, jaunas gatavošanas metodes. Ingmārs jau daudzus gadus veido savu Latvijas garšu. Par viņu skatītāji raksta: “15 karotītes arī no mums, Ingmārs ir pats labākais."

Svetlana Riškova
 Tallink Hotel Rīga restorāna Elements šefpavāre Svetlana Riškova ir ieguvusi vislielākas skatītāju simpātijas. Viņa ir arī viena no retajām šefpavārēm sievietēm, kuru atzinīgi novērtējuši viņas kolēģi vīrieši. Raidījumā Svetlana ar muti vaļā atstāja pat bargo kritiķi šefu Māri Jansonu. Skatītāji nebeidz slavēt viņu savos komentāros, kā, piemēram, Noskatījos raidījumu Mūsdienu Latvijas garša un sajutu Svetlanas Riškovas deserta garšas baudu caur ekrānu! Fantastiski! Viņa ir pelnījusi uzvaru!"

Sešu gadu vecumā Svetlana izlēma, ka būs pavāre. Jau trīs gadus pēc pavārskolas beigšanas viņa sāka strādāt par šefpavāri. Svetlanai vienmēr bijis svarīgi meklēt Latvijas garšu, tādēļ viņa kopā ar domubiedriem, jauniem pavāriem, nodibināja Pavāru klubu, kas rīko pavāru konkursus, apmāca jaunos pavārus un popularizē Latvijas garšu ārzemēs.

Valters Zirdziņš
Nosvērtais un zinošais Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš sajūsmināja daudzus skatītājus. Kā rakstīja viens no raidījuma skatītājiem: "Dikļu pils šefpavārs ir vienkārši fantastisks. Burvīga epizode. Cilvēks radījis sajūtu, ka vēlos būt pavārs."

Valters jau piecpadsmit gadu vecumā nolēma kļūt par konditoru, jo kas gan var būt labāks par toršu cepšanu. Tomēr pēc skolas nostrādājis četrus gadus šajā arodā, viņš saprata, ka kaut kas dzīvē jāmaina. Valters devās uz Vāciju, kur apguva pavārmākslu pie vācu šefpavāra, tad vēl divus gadus strādāja pie austriešu šefpavāra tepat Rīga, līdz nāca piedāvājums no Dikļiem. Tagad Valters saka – kas var būt labāks, kā strādāt par pavāru Dikļu muižā. Valtera ēdieni pamatā top no produktiem, kas izaudzēti Dikļu apkaimē, taču viņa restorāna ēdienkartē atradīsiet arī ēdienus no franču virtuves, jo Valters ir liels tās cienītājs.

Artūrs Freibergs
Azartiskais pirmās sērijas galvenais varonis, restorānu Eksports  un Garāža šefpavārs Artūrs Freibergs pārsteidza visus jau pašā pirmajā raidījuma Mūsdienu Latvijas garša raidījumā. Skaistais, uz akmens radītais dārziņš,  Artūra izpildījumā, pārliecināja, ka viņš ir šefpavārs, ar kura vārdu ir jārēķinās.

Skatītāji par viņa rakstīja: "Jauns, ambicions un talantīgs - prieks, ka tādi šefi sastopami mūsu krogos."

Skolas gados Artūrs gribēja kļūt par jūrnieku, apceļot pasauli, taču drauga mudināts iestājās pavārskolā. Sākumā izvēlētā profesija īsti neesot gājusi pie sirds, taču tad viņš nokļuvis praksē restorānā, kur priekšstats par pavāra arodu pilnībā izmainījies. Artūram patīk eksperimentēt un radīt jaunus ēdienus. Iedvesmu un idejas viņš smeļas labākajos Eiropas restorānos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.09.2024.

Pacientiem ir tikai divi būtiski ārstiem uzdodami jautājumi: "Vai es nomiršu?" un "Vai alkoholu lietot drīkst?"

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko