Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lai dzīvo karalis!

Ja godīgi, pieriebies man šis vārds. It kā normāli cilvēki sastopoties apjautājas nevis par paša vai bērnu veselību, bet sarunu sāk: "Nu, kā krīze?" Riebj. Drīz sākšu rupjības runāt. Bet. Arī alkohola tirgotāji runā par krīzi. Tāpat kā krodzinieki un autiņu pārdevēji. Vai tad tauta nedzer? Ha, ka tik ne ar".

Dzer, bet "ekonomiski". Ļaudis dzer šņabi. Tā apgalvo statistika, un nav iemesla tai neticēt. Ja vienojamies, ka alkohola patērēšanas mērķis ir apskurbt, tad, protams, rezultātu visātrāk un lētāk var sasniegt tieši šādā veidā. Pērkot šīs dienas "varoņus", sacepos. Ciniski jau skanēs, bet ja pat šajos apstākļos, kad patiesi labi pārdevēji ir dabonami itin viegli, specializētajā vīnu lielveikalā, pārdevējai ir ne tikai santehniķa zināšanas par pārdodamajiem vīniem, bet arī santehniķa attieksme pret katru pircēju, kurš paiet garām šņabja plauktam, tad paliek skumji. Eh, ko nu. Manam kreņķīgajam garastāvoklim, paldies Dievam, nav nekāda sakara ar šodien dzeramajiem vīniem.

AYAMA Pinotage 2006. Greizsirdīgi kaprīzā oga ir transformējusies godīgā pusdienu vīnā ar brīnišķi neparedzamu smaržu un garšu. Lieliska tumšsarkana rubīna krāsa, praktiski necaurredzama. Smaržas, ja runājam "pa godīgo", ir daudzas un blīvas, bet ar identifikāciju šoreiz nevedās. Dziļa augļu un ogu smarža. Varbūt kazenes. Ja gribat slēgt derības, tad galvu ķīlā es tomēr neliktu. Tas tomēr ir mazs piedzīvojums - atvērt nezināma ražotāja Pinotage pudeli. Tanīnu ir tieši tik daudz, cik nepieciešams, skābi augļainā garša, par laimi, nepārsniedz to šauro robežu, kad vīns kļūst zaptains. Pudelei tukšojoties, glāzē parādās ciedra, tikko maltu melno piparu un dedzināta cukura smaržas. Garšīgs vīns.

DON RECA Limited Release Merlot 2006. Karalis ir miris, lai dzīvo karalis! Man ir jauns favorīts. Ceru, ka pavisam drīz man būs pietiekami daudz līdzekļu, lai šo vīnu dzertu ik pārdienu. Nu labi, reizi nedēļā. Tumši, tumši sarkans ar merlotam raksturīgo ķiršu toni. Smaržā ļoti daudz dažādu sarkanu un zilu ogu. Ķirši, protams, ir skaļākie, bet skaidri sadzirdamas arī aronijas un korintes balsis. Dzērienam ilgāk pakavējoties glāzē, sevi demonstrē šokolādes, apavu krēma un karsta asfalta smārds. Uz papīra pēdējie vārdi izskatās šausminoši, bet realitātē kopiespaids ir lielisks. Uz mēles vīns demonstrē silto zemju merlotam raksturīgo plūmju garšu, papildinātu ar ozolkokā izturētam vīnam raksturīgo vaniļu un karameli. Pēcgaršā rīkles galā kavējas kafijai raksturīgs rūgtums. Brīnišķi sabalansēts. Stabili būvēts rumpis ar stingru tanīnu skeletu, kurš tomēr pamanās nespēlēt pirmo vijoli, ļaujot izpausties merlota samtainumam. Rets gadījums - vīns pie mums nonācis gatavs un dzerams. Ja pietrūkst spēka vienā vakarā, baudījumu ir iespējams saglabāt līdz nākamajam.

Atrodiet visnobriedušāko un vissmirdīgāko sieru, un vismaz pāris stundas krīzes un to apkarotāji var iet ...

***

AYAMA Pinotage

Kāpēc iesaka/īss raksturojums; Nepazīstams un tāpēc interesants ražotājs, jaunums. Vismaz man. Pareizā cenas un gūstamās baudas attiecība

Cena; Ls 6,50

Valsts;Dienvidāfrika

Apgabals; Pārla

Vīna darītava; Slent farms

Vīnogas; 100 % Pinotage

Garšas īpašības; Smaržā un garšā - ķirši un melnās plūmes. Labi sabalansēts, viegli dzerams.

Ar ko iet kopā?; Dažādas sarkanas gaļas, sieri, vītinātās piparainās desas

Don RECA Merlot

Kāpēc iesaka/īss raksturojums; Lieliska ražotāja lielisks vīns, ne ikdienai. Bagāts, labā kondīcijā, dzerams tieši šobrīd

Cena; Ls 13

Valsts; Čīle

Apgabals; Cachapoal Valley

Vīna darītava; Vina La Rosa

Vīnogas; 85% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 5% Carmen?re

Garšas īpašības; Samtains, noapaļots, ar kafijas rūgtumu pēcgaršā

Ar ko iet kopā?; Cepti un garšvielaini gaļas ēdieni, ilgi briedināti cietie sieri

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko