Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laikraksta Diena draugu kinoseansa apmeklētāji par filmu Vara

Trešdien, 20. februārī, kinoteātrī Kino Citadele laikraksta Diena lasītājiem un draugiem tika demonstrēta filma Vara.

"Es Tevi gribu! Savā komandā!", teica ASV prezidents Džordžs V. Bušs vienam no spēcīgākajiem un varenākajiem politiķiem mūsdienu vēsturē. Šo politiķi sauca Diks Čeinijs. Viņš piekrita stāties amatā un pamatīgi izmainīja šo pasauli. Vairāk par filmu uzzini kinoteātra mājaslapā. Ar kinokritiķes Ditas Ritumas vērtējumu par filmu var iepazīties šeit.

Filma kinoteātros visā Latvijā tiek demonstrēta no 15. februāra.


Kinoseansa skatītāji par filmu Vara:

Labi parādīta daudzšķautnaina personība - krāsaini. Un tomēr der aizdomāties, kas notiek, ja pie varas tiek personība ar lielām spējām, ambīcijām, bet zemu ētisko latiņu. Vērts redzēt.
Severīns Dūms

Grūti noraksturot filmu Vara - tā ir gan nopietna, gan nenopietna, kā arī smaga. Atainota sievas ietekme uz vīru, kā arī tēva izvēle starp ģimeni un karjeru, kā politiķu lēmumi ietekmē arī citu valstu iedzīvotāju likteņus, mums pazīstamos vēsturiskos notikumus no politiķu puses. Kopumā interesanta filma. Likās, ka Diks kā šahā izdomā vairākus gājienus uz priekšu. Klusie ūdeņi tie dziļākie... Manai meitai pusaudzei arī filma patika. Es tikai nesaprotu, vai filmā tik rupji izrunājas politķi savā starpā, vai dzīvē patiešām tā runā.
Sandra Rostova

Informatīva filma par salīdzinoši neseniem, taču jau vēsturiskiem notikumiem – ASV iebrukumu Irānā. Kā izrādās "atslēgas persona" nebija vis tā laika prezidents, bet gan viceprezidents. Vara, ja to māk prasmīgi izmanot, manipulēt, spēj mainīt miljoniem dzīves.. uz slikto pusi.
Amanda Vilimane

Smaga, nopietna filma. Bīstamās varas spēles un to cena. Smalks, ironisks, baudāms humors. Nebiju gaidījusi, ka filma par politikas tēmu var būt aizraujoša. Lieliski.
Santa Balaša

Smaga, bet patiesa filma par lielisku stratēģi, kurš bijis nežēlīgs varas izmantotājs. Savā ziņā vainīgs pie pēdējās dekādes globālajām problēmām un konfliktiem.
Jānis Polis

Vara maina cilvēku, nav viegli noiet "taisni". Filmā galvenais varonis centās līdzsvarot ģimenes iegribas un personīgās. Bet tasīšu tonis tik ļoti skaisti, simboliski un pat tieši parāda – ka katrs solis, ko mēs veicam ir pamats nākamajam, arī ja "noejam no ceļa". Filma liek pārdomāt, cik briesmīgā tagadnē esam nonākuši, ka dažiem valsts vīriem ir "visatļautība".
Gunta Pole

Filma par to, kā varas kāre dzen pāri līķiem un ģimenēm, un visa pamatā ir nauda.
Armands

Mācību materiāls tiem, kas raujas pie varas. Noderēs, ja cena pieņemama. Kas vispār ir politika???
Ingrīda Stepule

Laba filma.
Bruno Sniķeris

Bija iespēja atsaukt atmiņā mazliet piemirstas vēstures lappuses. Karš ir briesmīgākais cilvēces izgudrojums. Lielvalstīm vienmēr ir neierobežota vara.
Daina Ozoliņa

Iespaidīga filma.
Lidija Dudare

Spēcīgs stāsts par varas cinismu un par to, ko vara dara ar cilvēku. Paldies par iespēju redzēt filmu!
Anda Spruģevica

Lieliski. Paldies.
Raimonds

Līdz galam vēl neizprotamas sajūtas.
Ilze Lukoševiča


Dienas draugu kinoseansi notiek vienu reizi mēnesī kinoteātrī Kino Citadele, pulcējot laikraksta lasītājus un draugus, lai baudītu jaunāko kino. Vairāk par Dienas Drauga karti un tās iespējām var lasīt Dienas draugu kino mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko