Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas Dabas muzejā izstāde "Zemenes un puķzirņi"

Tikai trīs dienas, no 2.jūlija līdz 4.jūlijam, Latvijas Dabas muzejā izstādē būs apskatāmas Latvijā audzētas zemenes un puķzirņi, ko piedāvā Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrība. Izstādes atklāšana 2.jūlijā plkst. 12.00.

Izstādē virmojošā saldā un kārdinošā smarža vilina apmeklētājus aplūkot un novērtēt vismaz 50 dažādu šķirņu zemenes no a/s "Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija", z/s "Vīnkalniņi" un Jāņa Aldermaņa dārzniecības – gan labi zināmas un jaunas šķirnes, gan arī perspektīvus hibrīdus. SIA "Melnalkšņi ET" īpašnieks Juris Švarcs izstādē piedalīsies ar īpašu piedāvājumu – lai nodrošinātu zemeņu ražu ilgākam laikam – izmantot saldētos (frigo) zemeņu stādus. Ievērības cienīgas ir arī mēnešzemenes, kuru ogas ir līdzīgas meža zemenēm – nelielas, ļoti smaržīgas un gardas, un kuru ražu var baudīt visu vasaru.

Z/s "Jaunpelši" izstādes apmeklētājus priecēs ar gaisīgu krāsu un smaržu puķzirņiem. Izstādi papildinās arī dažādu šķirņu pelargonijas no Jāņa Aldermaņa dārziem.

Ir sākusies vasara un tieši zemenes ir tās, ar kurām varam uzsākt ikgadējo ogu kūri. Zemenes ir ne vien smaržīgas un garšīgas ogas, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, jo tās satur daudz C vitamīna un ir bagātas ar mangānu un šķiedrvielām, tāpēc ir ļoti ieteicama un garšīga piedeva vasaras ēdienkartei.

Izstādes apmeklētāji aicināti izmantot iespēju arī iegādāties ogas, mēnešzemeņu stādus un puķzirņu sēklas, saņemt speciālistu konsultācijas un padomus, un vienlaikus veldzēties puķzirņu un pelargoniju skaistumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko