Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas modes mākslinieku darbi iekļauti Parīzes modes nedēļas programmā

Parīzes vīriešu modes nedēļā, kas no 27.jūnija līdz 1. jūlijam risinās Francijas galvaspilsētā Parīzē, piedalīsies arī Latvijas modes zīmols MAREUNROL’S. Šis ir pirmais Latvijas modes zīmols, kas līdz šim ticis iekļauts oficiālajā Parīzes modes nedēļas programmā, pavēstīja zīmola pārstāve Annika Vītola.

“Mēs vēlētos pateikt lielu paldies visiem tiem cilvēkiem, kuri mums palīdzējuši līdz Parīzei nonākt. Tas ir visu mūsu kopīgs sasniegums,” uzsver MAREUNROL’S dizaineri Mārīte Mastiņa un Rolands Pēterkops.

MAREUNROL’S Parīzē 28.jūnijā prezentēs savu jauno kolekciju Epizode 2, kuras radīšanai dizaineri guvuši iedvesmu no 20. gadsimta 80. gadu Latvijas. Epizode 2 vēsta par laiku, kurā Padomju režīma dēļ daudzi radoši cilvēki nedrīkstēja atklāti paust savu viedokli, tomēr tie atrada veidus, kā nodot sabiedrībai savus ziņojumus - zemtekstu veidā tos iekodējot dzejā, prozā, mūzikā, mākslā un teātrī.

Kā zināms, Parīzes modes nedēļa ir viena no svarīgākajām un prestižākajām modes nedēļām pasaulē, kuru katru gadu apmeklē vairāk kā simts tūkstoši modes pārstāvju un interesentu. Šajā Parīzes modes nedēļā savas kolekcijas kopā ar MAREUNROL’S prezentēs arī tādi pasaulē zināmi modes dizaineri kā Louis Vuitton, Givenchy, Kenzo, Hermes, Martin Maison Margiela, Dior, Raf Simons, Comme des Garcons, Rick Owens un citi.

Zīmolu MAREUNROL'S 2005. gadā izveidoja divi modes mākslinieki M.Mastiņa un R.Pēterkops, kuri līdz šim ar saviem darinājumiem ir paspējuši plūkt laurus daudzos modes mākslinieku festivālos un pasākumos, tostarp divus gadus pēc kārtas MAREUNROL’S kā labākie Latvijas modes dizaineri tika apbalvoti ar Latvijas stila un modes balvu. Mākslinieki prezentējuši savus darbus arī Japānā, Francijā, Spānija, Itālijā, Vācijā, Krievijā un Čīlē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko