Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lekcija - Ģipkas lagūnas senie iedzīvotāji

Latvijas Dabas muzejā šo ceturtdien, 11. martā, no plkst. 18.00 līdz 19.30 muzeja vecākā antropoloģe Aili Marnica vadīs lekciju -"Ģipkas lagūnas senie iedzīvotāji" nodarbību ciklā "Par cilvēkiem un ne tikai..".

Reti kurš zina, kas ir Ģipkas lagūna, bet vēl mazāk par to –  ar ko šī vieta ziemeļrietumu piekrastē atšķiras no pārējiem Latvijas reģioniem.

Vairākās no lekcijām ir minētas Baltijas jūras veidošanās stadijas, vienā  no tām ir Litorīnas jūra ar savām lagūnām. Arī Ģipkas lagūna ir daļa no senās Litorīnas jūras, kas no tās bija atdalīta ar ļoti šauru zemes strēli.

Senās apmetnes atklātas gan Ģipkas lagūnas krastā, gan jūras pusē – zemes strēles pretējā pusē. Zinātnieki atklājuši vairākas interesantas lietas, kas saistītas ar šīm apmetnēm – tās atšķīrās gan ar saimniecību, gan – ar garīgās dzīves īpašībām, gan arī ar mākslas priekšmetu atradumiem.

Vai šo apmetņu iedzīvotāji kaut ko zināja par cilvēkiem, kas dzīvoja kaimiņos, piemēram, Sārnates rietumos vai gar Litorīnas jūras piekrasti dienvidu virzienā? Kas notika ar šo lagūnu? Kā tur dzīvoja cilvēki un ar ko viņu dzīve atšķīrās no pārējiem reģioniem? Par to arī būs stāsts šajā lekcijā. Visi laipni aicināti atrast zināmo nezināmajā!

Lekcijas norise: muzeja 6. stāva konferenču zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko