Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Lieli logi, gaisma un koki

Tagad šķiet — vai tiešām arhitekti kādreiz plānoja un celtnieki būvēja tik mazus dzīvoklīšus, un — vai tiešām cilvēki ar prieku tajos dzīvoja? Juriste Lauma Čebotarenoka jaunības maksimālismā pirms trīsarpus gadiem nopirka divistabu dzīvoklīti lietuviešu projekta četrstāvu ēkas trešajā stāvā, jo jau vairākās paaudzēs dzīvo Jūrmalā un vēlējās pie jūras palikt arī turpmāk. Iegūst plašumu

Bez arhitektu un dizaineru palīdzības Lauma pati ķērās pie dzīvokļa pārplānošanas. Viņa uz pirkstiem skaita, cik durvju izņēma remontētāji. Iznāk — astoņas. Rezultātā divu vietā dzīvoklī tagad ir viena istaba, kas stiepjas no mājas vienas sienas līdz otrai, aiz kuras atrodas septiņus metrus gara, bet, diemžēl pašaura lodžija. Atsevišķā caurstaigājamā vannas istaba tika apvienota ar tualetes telpu. Lai tajā ieplūstu gaisma, agrāko durvju vietā šajā telpā tika ielikts zils biezstikla logs, kas iziet uz virtuvi. Lauma pierunāja mājas iedzīvotājus visos stāvos vannas istabā nomainīt pussabrukušos stāvvadus. Tā vismaz uz kādiem pārdesmit gadiem novērstas dzīvokļa applūšanas briesmas.

Priekšnamā tika iebūvēts sienas skapis, un tagad divatā, rokās saķeroties, pa gaitenīti iziet nav iespējams. Taču spoguļi šauro telpu vizuāli paplašina, bet Laumas pašas izvēlētais skapja gala sienas klājums ar matēta stikla plāksni nesaraibina istabas interjeru, kur pagaidām dominē sievišķīgums. Vien uz lodžijas izliktās mašīnas ziemas riepas liecina par vīrieša klātbūtni dzīvoklī.

Laumai patīk gaisma, gleznas, grāmatas, ziedi, sveces, nepatīk tipveida lietas. Dzīvoklītim īpašu gaisotni piešķir Laumas daudzās mīļlietas — tēva Igora Čebotarenoka fotografētās bildes, pusmāsas Ingas Liepiņas un mākslinieces Anitas Kreituses gleznas, telpaugi, sveces, dažādi mākslas priekšmeti, vāzes. Gaisā virmo vīraka kociņu smarža. Telpas guļamistabas daļā atrodas ar sarkanu pārklāju klāts plats dīvāns, telpas dzīvojamā daļā aiz loga aug milzīgi kastaņkoki. Tējas galdiņš, 30.gadu grāmatplaukts un skapis, liels, mazliet apsūbējis spogulis sadzīvo kā roka ar cimdu. Soli pa solim remontējot dzīvokli, nācās stingri piedomāt par katras lietas un mēbeles izvietojumu. Pirms gada, kad Lauma iepazinās ar Jāni, dzīvokļa iekārtošanas darbi sāka ritēt krietni vien ātrāk. Abi cer, ka vasarā, kad Lauma un Jānis nolēmuši apprecēties, viņu miniatūrais dzīvoklītis jau būs iekārtots. Viņi ir jauni un laimīgi un savu ģimenes ligzdiņu vij pie jūras, tā atrodas tikai septiņu minūšu gājiena attālumā. Vētras laikā var saklausīt gan priežu šalkoņu, gan izbaudīt mājās jūras gaisa sāļo elpu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko