Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Līgatnes dabas taku iemītnieki nodrošināti ar ziemas krājumiem

Šogad jau otro reizi norisinājās Latvijas Dabas muzeja un Gaujas nacionālā parka fonda kopīgi organizētā akcija ar aicinājumu lasīt zīles Līgatnes dabas taku dzīvniekiem. Zīļu vākšanas akcija tika izsludināta šī gada oktobra sākumā, aicinot gan mācību iestādes, gan individuālus lasītājus nogādāt zīles Latvijas Dabas muzejā vai Līgatnes dabas taku apmeklētāju centrā.

Latvijas Dabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Štrassere pastāstīja, ka akcijā aktīvi piedalījās gan skolas, gan pirmsskolas izglītības iestādes, daudzi individuāli skolēni un arī pensionāri. Pēc savākto zīļu skaita lielākos panākumus guva tieši skolas, un ražīgākie zīļu vācēji tika apbalvoti.

Dabas muzejā savāktās zīles uz Līgatni nogādāja Gaujas nacionālā parka fonds. Tāpat akcijas izdošanos lielā mērā noteica tas, ka transportu zīļu nogādāšanai savākšanas punktā Līgatnē nodrošināja pašas skolas un bērnu vecāki.
Pateicoties lasītājiem, uz Līgatni ir nogādātas gandrīz 5 tonnas ozolzīļu. Šāds daudzums zīļu ar ziemas krājumiem palīdzēs nodrošināt visus Līgatnes dabas taku ozolzīļu ēdājus – mežacūkas, aļņus, stirnas, lāčus, staltbriežus un vāveres.

Latvijas Dabas muzeja un Gaujas nacionālā parka fonda akcija notiek jau otro reizi un to tiek plānots turpināt  arī 2012. gada rudenī. Dabas muzeja pārstāve norāda, ka zīles ir ļoti augstvērtīga barība, un šī akcija ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā šādu barību dzīvniekiem nodrošināt. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko