Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Līgo svētkos prognozē plašu publisko pasākumu apmeklēšanu

Prognozējams, ka šogad Līgo svētkos vēl vairāk nekā citus gadus būs apmeklēti publiskie svinību pasākumi, kas ir bezmaksas, jo vietējie iedzīvotāji joprojām ir piesardzīgi tēriņos, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

"Dodoties svinēt Jāņus, cilvēki negrib maksāt neko kā tikai minimālo - degvielas izdevumus, alu un varbūt kādu šašliku. Līdz ar to šogad var prognozēt plašu bezmaksas publisko pasākumu apmeklēšanu, kurus organizē pašvaldības, muzeji un citas organizācijas. Cilvēkiem "smadzenēs ir ieslēdzies izmisīgs taupīšanas laiks". Pat tad, ja finansiālā situācija nemaz nav tik bēdīga, zemapziņā ir ieprogrammēts, ka ir jātaupa uz visu iespējamo," atzina Ziemele.

Ziemele sacīja, ka asociācijas rīcībā nav statistikas par lauku tūrisma mītņu prognozējamo noslogojumu uz Līgo svētku brīvdienām, taču norādīja, ka rezervāciju apjoms varētu būt vēl mazāks nekā iepriekšējā gadā.

Rezervācijas caur "Lauku ceļotāja" mājaslapu ir samazinājušās par aptuveni 70%, taču Ziemele atzina, ka lielākā daļa tūrisma mītņu klientu viesu mājas rezervē pa taisno pie māju saimniekiem.

Asociācijas vadītāja arī atzina, ka viesu māju saimnieki arī neorganizē Jāņu svinēšanas pasākumus un nekad to īsti arī nav darījuši, jo šādu pasākumu organizēšana individuālajiem saimniekiem neatmaksājoties. Arī ārvalstu tūristi uz Latviju nebraucot specifiski uz Jāņu svinībām.

"Lauku ceļotājs" ir profesionāla lauku tūrisma asociācija, kas dibināta 1993.gadā un patlaban apvieno aptuveni 300 biedrus - lauku naktsmītņu saimniekus visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko