Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Maija brīvdienās Turaidas muzejrezervāts piedāvās dažādas aktivitātes

No 1. līdz 4. maijam Turaidas muzejrezervāts piedāvā pavasara aktivitātes lieliem un maziem ar vienotu nosaukumu „Vai tu zini, kas zied, dzied un spēlējas Turaidā?”, informē muzeja speciālisti.

Ikviens muzejrezervāta apmeklētājs muižas saimnieciskajā centrā varēs piedalīties spēles lieliem un maziem „Sunīša Snīpīša dārgumi Turaidas muižā”, apskatīt pavasara mazo ziediņu izstādi muižas pirtiņā „Iepazīsti pavasara ziedus!”, apmeklēt zīmēšanas darbnīcu muižas pirtiņā „Es zīmēju ziediņus”, novērtēt kalēja amata prasmi un piedalīties monētu kalšanā, šūpoties lielajās muižas šūpolēs, doties izjādē ar zirgiem un zirgu pajūgā, kā arī piedalīties pavasara ziedu vērošana Lībiešu, Saules un Māras takās, kur zied mārpuķītes, vizbulītes, māllēpes, mazpurenītes, zeltstarītes un citas puķītes. Atsevišķās pilskalna nogāzes koši zied krūmi - parastā zalktene jeb meža ceriņš.

Būs iespēja arī aplūkot izstādi „Ieskats 800 gadu notikumos Siguldas novadā” laukumā pie muzejrezervāta ieejas.
4. maijā plkst.14, 15 un 16 Turaidas muzejrezervāta īpašais piedāvājums būs Siguldas mākslinieka Elmāra Gaigalnieka performance "Smilšu vētra Turaidā" pils Ziemeļu tornī. Priekšnesuma laikā ar zemestrīces, vētras un gravitācijas lauka palīdzību no dažādu krāsu smiltīm unikālā tehnikā taps smilšu gleznas. Elmārs Gaigalnieks jau vairāk kā desmit gadus eksperimentē ar smiltīm un savos meklējumos ir radījis unikālu autortehniku – smilšu glezniecību, kas māksliniekam atver pilnīgi jaunas, bezgalīgi radošas iespējas.

Vasaras sezonā Turaidas muzejrezervāts brīvdienās un svētku dienās apmeklētājus iepriecinās ar papildus piedāvājumu ar vienotu nosaukumu "Piedalies pats!", lai sniegtu iespēju ikvienam caur sajūtām un savu līdzdalību daudzkrāsaināk un dažādāk uztvert vēstures stāstus par Latvijas kultūras mantojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko