Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mans Stils. Jolanta Ozollapa

Jolanta Ozollapa (45), tērpu dizainere Par ikdienas stila veidošanu māksliniece teic — šai lietai jāpieiet radoši! "Ar savu stilu jāstrādā katru dienu. Ja ir laba gaume, ir arī labs stils! Ja gaumes nav, jāaicina palīgā stilists vai modes mākslinieks. Protams, labu gaumi iespējams arī ieaudzināt.

" Apģērbu Jolanta izvēlas atbilstoši noskaņojumam. Kā pati teic — tas nāk no augšas, no Dieva, tās ir izjūtas, ko nevar iedot neviens cits, neviena skola. Ikdienā Jolanta Ozollapa mēdz valkāt melnas drēbes, taču viņas garderobē ir arī spilgtas krāsas. "Man ļoti patīk XVI gadsimta apģērbi — no tā stila es iedvesmojos. Man patīk cara laika stils un aksesuāri." Visvairāk mākslinieci sajūsmina izšuvumi ar pērlēm vai mežģīnēm. "Es varētu caurām diennaktīm radīt kaut ko tādu!" Jolanta Ozollapa emocionāli izsaucas.

CEPURE

Melnā cepurīte pirkta veikalā, bet Jolanta to izrotājusi ar melnu pērlīšu izšuvumiem un tādējādi padarījusi īpašu. "Pārāk ilgu laiku izšūšana neprasīja — apmēram pusi dienas. Parasti gan pērlīšu izšuvumi ir ļoti laikietilpīgs process." Cepures ir viens no mākslinieces iecienītākajiem aksesuāriem.

KAKLAROTA

Kaklarotu darinājis mākslinieks Gints Strēlis, kuru Jolanta dēvē par vienu no izcilākajiem un saviem mīļākajiem rotu māksliniekiem. Tāpat kā tērpu, arī rotas Jolanta izvēlas pēc dvēseles noskaņojuma. Rotu Jolantai dāvinājis vīrs. "Šādas un līdzīgas rotas var iegādāties mākslas galerijā Putti," paskaidro māksliniece.

KLEITA

Melnā kleita, ko Jolanta mīļi dēvē par paltraciņu, ir pašas šūta. "Man patīk kleitas, kurās varu mazliet paslēpties. Ne vienmēr ir jāvalkā apspīlēti apģērbi, tas nav tas pats labākais."

CIMDI

Arī melnos cimdus šuvusi Jolanta. Rudenī tiem ir praktiska nozīme — tie sargā rokas no salšanas. Lai citi redzētu Jolantas gredzenus, viņa cimdus uzšuvusi bez pirkstiņiem. "Pagaidām rokas nesalst!" māksliniece smaida.

GREDZENI

Lielais sudraba gredzens ir Jolantas pirmais darinājums. "Kādreiz gribēju kļūt par rotu mākslinieci, un šis sapnis man ir palicis. Taču nekad nedomāju, ka kļūšu par tērpu dizaineri." Otrs gredzens ir rotu mākslinieka Andra Laudera darināts. "Man ļoti patīk lielas un masīvas rotas. Mazie nieciņi nav domāti man — tādi mani neinteresē!"

PULKSTENIS

Pulksteni Jolantai uzdāvinājis vīrs: "Tas bija ar domu, lai neaizmirstu par savu laiku, lai zinātu, cik man tā palicis — šodien un vispār. Tāda dziļi filozofiska doma. Jo laika jau paliek aizvien mazāk."

ZĀBAKI

Izšūtie zābaki ir no Jolantas Ozollapas radītās tērpu un aksesuāru kolekcijas, kas patlaban skatāma galerijā Istaba. "Šādi apavi man ir ļoti mīļi, ar to radīšanu nodarbojos gadus piecus. Latvijā varbūt tos vēl nepazīst, taču man ir klienti, kas zina, ka es tādus šuju un reizēm valkāju arī pati." Lai pagatavotu šādus apavus, Jolantai vajag aptuveni divas nedēļas, daudz kas atkarīgs arī no mūzas apciemojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko