Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Mazais Ziemassvētku brīnums: Pēc negadījuma pūce kļūst par pasažieri

Gaidot Ziemassvētkus, brīnumu un cerību laikā, neparastu atgadījumu piedzīvojuši SIA _VTU Valmiera _reisa Valka-Valmiera autobusa vadītājs un pasažieri - pēc sadursmes ar pūci tā kļuvusi par pasažieri, vēstīts uzņēmuma mājas lapā vtu-valmiera.lv

Agrā rīta stundā, kad liela daļa cilvēku vēl guļ, autobusa vadītājs Edgars Zaķis devās ceļā no Valmieras uz Valku. Netālu no Sedas pret autobusa stiklu atskanējis būkšķis, it kā kāds būtu iesviedis ar paprāvu akmeni. Tā kā bijis skaidrs, ka tas ir putns un visapkārt joprojām bijusi tumsa, vadītājs atzīmējis, kurā kilometrā negadījums noticis, un nolēmis putnu atrast atpakaļceļā.

Valkā Edgars uz autobusa stikla, tik skaidri kā uzlīmējamo bildīti, ieraudzījis putna ar izplestiem spārniem nospiedumu. Pirmā doma bijusi, ka jāmeklē taksidermists.

Atpakaļceļā Edgars jau bija sagatavojis maisu, lai beigto putniņu aizvestu līdz Valmierai un tas netraucētu citiem satiksmes dalībniekiem. Liels bijis pārsteigums, ka putns, kas izrādījies paliela pūce, tajā pašā kilometrā sēdējis zālē un tikai apdullumā grozījis galvu. Autobusa vadītājs pūci ielicis maisā, atstājot galvu ārā, un tad bagāžas nodalījumā, kura tumsā naktsputns justos drošāk.

Pārtraukumā Edgars aizvedis pūcīti uz veterināro klīniku Caps. Tur noskaidrots, ka nopietnu traumu nav, tikai nelieli apdauzījumi. Dažas dienas pūcīte klīnikā atpūtusies, jau otrajā sākot ēst. Pēc tam vetārsts, kura dzimtā puse ir Valka, dodoties mājā, palaidis putnu brīvībā liktenīgajā kilometrā.

Pirms intervijas ar autobusa vadītāju Edgaru Zaķi ar stāstu dalījās pasažiere Dagnija. Edgars visus braucējus bija brīdinājis, ka notriekta pūce, tāpēc jāapstājas un jāatrod tā. Priecīgā ziņa, ka putniņam viss kārtībā un tas kļuvis par pasažieri uz Valmieru, vēl vairākas dienas likusi smaidīt.

Edgars Zaķis svētku laikā un Jaunajā gadā novēl drošu ceļu, lai ir veselība un būtu darbs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko