Freschello ir nedaudz vairāk par 10 % alkohola, kas, manuprāt, vieglam vasaras vīnam ir optimāls daudzums. Otrkārt, man gribas, lai vīns būt maigs, bet ar pietiekami lielu skābes daudzumu. Manuprāt, šāds vīns ir ne tikai pietiekoši atsvaidzinošs, bet to ir arī daudz vienkāršāk uztvert. Kādam liksies, ka saldam vīnam nav nekādas vainas, tomēr mana pieredze liecina, ka vasara nevienmēr ir labākais laiks saldam vīnam. Savulaik karstā dienā esmu dzēris arī nedaudz saldenu rozā vīnu. Lai arī tam nebija nekādas vainas, tomēr man tieši šī salduma dēļ tas likās pārāk smagnējs un grūti dzerams. Savukārt pārāk skābs jeb, kā speciālisti saka, "sauss" vīns bieži vien būs ar lielāku alkohola saturu un to būtu labāk baudīt kopā ar ēdienu. Freschello ir sauss, bet ne pārlieku skābs. Tā garšā ir skābas zemenes, jāņogas, avenes. Treškārt, tam jābūt viegli dzirkstošam. Freschello ir frizante, kas nozīmē, ka spiediens pudelē ir viena divas atmosfēras. Tas ir aptuveni tikpat, cik gāzētā minerālūdenī. Šis dzirkstošais stils vīnam piešķir vieglu, nedaudz gaisīgu raksturu. Tieši šīs draiskais raksturs notušē atsevišķus minētā vīna trūkumus un padara to interesantu pircējam.
ASV vīndari ir atstājuši milzīgu ietekmi uz daudzu vīnu garšu. Viens no klasiskākajiem piemēriem ir vīni no Chardonnay vīnogām. Zināmā mērā pateicoties viņiem arī ne pārāk dārgos baltvīnos parādījās izteikta ozolkoka garša. Brīžiem šī ozolkoka klātbūtne šķiet pārmērīga, bet par gaumi neatrīdas. Fetzer Valley Oaks Chardonnay 2005, kurš maksā ap pieciem latiem, ir lielisks, klasisks jaunās pasaules stila baltvīna paraugs. Ozolkoks šeit ir jūtams, bet tikai tik, cik tas ir nepieciešams un ne kripatas vairāk. Aromātā parādās persiki, citroni, rieksti un, protams, nedaudz vaniļas. Garša svaiga ar pietiekami augstu skābuma līmeni, kas bija patīkams pārsteigums no šāda vīna puses. Pēcgaršā jūtamas tradicionālais Chardonnay sviests un kaut kas no krustnagliņām un karamelizētiem augļiem. Visādā ziņā - par šādu cenu šis ir lielisks populāra stila vīns.
Ak, jā, arī šāds vīns var būt lielisks vasarā. Atliek piemeklēt tikai pareizo ēdienu. Man šāds, ozolkokā izturēts chardonnay pašlaik asociējas ar maigām, grilētām desiņām vai gaļu. Pēc savas uzbūves šis ir samērā masīvs vīns, kas drīzāk prasa gaļu, nevis zivi.