Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Moderns un strikts peldbaseins

Nedaudz vairāk kā gadu Rīgā durvis apmeklētājiem vēris Olimpiskā sporta centra (OSC) peldbaseins. Plaša teritorija, gaišas telpas. Zaļos augos ieskauti baseina celiņi.

Lai atrastu peldbaseinu, labs orientieris ir Arēna Rīga, kas atrodas tieši pretī OSC ēkai. Ieejot tajā, ceļš uz baseinu vispirms jāmēro pa garu gaiteni, garām trenažieru zālei labajā pusē. Agrā darbdienas rīta stundā sportistu netrūkst. Nokļūstot pie baseina administrācijas un samaksājot par konkrēto apmeklējumu, pirmais iespaids baseinā var likties mulsinošs. "Te būs jūsu aproce. Ģērbtuve pirmajā stāvā, duša un baseins - trešajā. No šī brīža jums ir divas stundas laika, kad aprocei jābūt noliktai atpakaļ. Ja laiku pārsniegsiet, būs jāmaksā sods," strikti nosaka administrācijas darbiniece.

Pēc tam, sākot visu procesu no pirmā posma, proti, garderobes, kur jāatstāj virsdrēbes un jāuzvelk maiņas apavi, sākotnējais apjukums izzūd. Tālāk izvietotas norādes, kas apmaldīties neļauj. Tālākā loģiskā secība ved uz ģērbtuvēm - vīriešu ģērbtuves otrajā stāvā, sieviešu - trešajā. Skapīšu daudzums ir pietiekami liels, vien neizpratni varētu radīt elektroniskā aproce, ar kuru skapītis jāaizslēdz. Par laimi, tuvumā ir apkopēja, kura laipni paskaidro.

Pārdalāmie celiņi

Mazgājoties dušā, vēlreiz pamanu lieliem burtiem uzrakstīto norādi par ierobežojošajām 120 minūtēm. Uz tās arī tiek atgādināts, ka par katrām pārsniegtajām piecām minūtēm jāmaksā viens lats. Tad, ejot tālāk uz baseinu, nonāku patīkamā telpā, kas ir gaiša un liela un kur izvietotās papardes un citi zaļie augi vidi padara draudzīgu. Baseins, kuru OSC savā īpašumā ieguva pēc Rīgā notikušā NATO samita, atklāts pagājušā gada 30.oktobrī, un šī gada augustā tas sācis otro sezonu. Samita laikā tur bijis preses centrs, bet tagad izveidots sešu celiņu baseins, kura dziļums ir no 1,40 līdz 2,80 metriem un garums - 50 metru. Peldbaseinu ar pārdalāmo sienu iespējams sadalīt divās daļās - 50 un 25 metru garos celiņos, tādējādi pielāgojot to dažādām peldēšanas sporta vajadzībām. Peldbaseinu atzinīgi novērtējuši arī tā pirmie iemēģinātāji - modernās pieccīņas labākie sportisti Eiropā -, kuri pagājušā gada jūlijā OSC cīnījās par Eiropas čempiona titulu.

Divas stundas - pietiek!

Atnākot uz peldbaseinu astoņos no rīta, uz pusēm pārdalītie seši celiņi dod iespēju tikt pie savējā un netraucēti peldēties. Ūdens temperatūra baseinā ir no 26 līdz 27 grādiem. Ar nopeldētajām 40 minūtēm pilnībā pietiek, lai vēl paspētu ieiet saunā. Ierobežotais laiks savā ziņā dod brīvību pašam izplānot laiku dušai pirms baseina, baseinam, dušai pēc baseina, kā arī saunai un matu žāvēšanai. Norādes un dažādu aizliegumu zīmējumi par kārtību peldbaseinā atgādina vai ik uz stūra - nedrīkst ienest pudeles, nedrīkst mazgāties peldkostīmā utt. Vien matu žāvēšanai divu fēnu, kas pieejami nelielajā priekštelpā, uzreiz izejot no ģērbtuves, varētu būt par maz. Taču vismaz agrajā rīta stundā rindas pēc tiem nav. Ejot laukā no dušas ģērbtuvēm, apmeklētāju sagaida līdzīga sistēma, kā ienākot baseinā, - garderobe, kur paņemt atstātās virsdrēbes un pārvilkt apavus, un iziešana cauri elektroniskajām durvīm, kur attiecīgā novietnē jāieliek garderobes atslēga - aproce. Ja sistēma apgūta, nākamajās baseina apmeklējuma reizēs var lielā mērā baudīt individuālismu, ērtumu un pašapkalpošanos.

***

Baseins Grostonas ielā 6b

Peldbaseina darba laiks

Darbdienās: 7.00-23.00 (pēdējais apmeklējums 21.30)

Sestdienās, svētdienās: 8.30-22.00 (pēdējais apmeklējums 20.30)

Cenas

Viena reize (darbdienās):

Pieaugušajiem:

16.00-20.30: Ls 6,50

7.00-16.00; pēc 20.30: Ls 5

Studentiem jebkurā laikā: Ls 3,50

Viena reize (sestdienās, svētdienās, svētku dienās):

Pieaugušajiem: Ls 5

Studentiem: Ls 3,50

Abonements:

Pieaugušajiem (darbdienās no 7.00 līdz 16.00 un no 20.30 līdz 23.00; sestdienās, svētdienās, svētku dienās):

4 reizes mēnesī: Ls 19

8 reizes mēnesī: Ls 36

Pieaugušajiem (jebkurā laikā):

4 reizes mēnesī: Ls 23,00

8 reizes mēnesī: Ls 40,00

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko