Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Mūzas pievilināšana R.A.P. solista Arta Dvarionas mājoklī

Plaši, gaiši, mājīgi, nomierinoši - īpašības, kuras R.A.P. solists, radio dīdžejs Artis Dvarionas mājoklī vērtē visaugstāk. Turklāt tas viss jāietilpina 42 kvadrātmetros, ko par savām mājām Artis un viņa zaļacainā kaķene Frīda sauc jau sesto gadu. "Es šeit dzīvoju, kopš atnācu no Kuldīgas uz Rīgu. Sākumā tas bija vecā plānojuma dzīvoklis - virtuve gara kā tramvajs, sanitārais mezgls un divas nelielas istabiņas," saimnieks kritiski zīmē ainu, kas nemaz neatbilda viņa priekšstatam par plašumu.

Pirms diviem gadiem sāktais remonts piešķīris Arta dzīvesvietai modernu seju - sienas nojauktas, visa dzīve rit vienā istabā ar nodalītu darba, guļamo un atpūtas zonu, kā arī virtuvi.

Koka siltums


Pasaku namiņam līdzīgas koka ēkas otrajā stāvā tagad valda kapučino krāsas toņi. Par ēkas apdari dzīvoklī atgādina saulaina koka klātbūtne: "Man ieteica netaupīt naudu koka grīdai un logiem, lai dzīvoklis sadzīvotu ar māju. Tiešām nenožēloju, tas rada siltuma un mājīguma sajūtu." Gaisma no logiem iekrīt pretējās sienas spogulī, telpu padarot plašāku. "Katras meitenes sapnis?" par lielo spoguli nosmej Artis. "Kaut esmu puisis, arī man patīk ieskatīties spogulī. Ilgi domāju, kur lai to liek, lai nav sajūta, ka visu laiku spoguļojies." Tagad viss izvietots stratēģiski pareizi - sēžot pie virtuves letes, sevi no rītiem samiegojušos spogulī redzēt nevar.

Tradīcija ir Arta mierpilnā dzīve: "Mājokli uztveru kā vietu, kur patverties. Kad esmu mājās, varu atslēgties un zinu, ka mani diez vai pēkšņi pārsteigs pieci, desmit vai piecpadsmit draugi. Tā man ir vērtība, mēģinu to uzturēt. Protams, es uzņemu ciemiņus, bet labāk ciemoties pašam! Esmu tā audzināts, ka mājās bardaku taisīt nevajag." Tāpēc pie viņa neesot viegli tikt ciemos, sirsnīgi smejas saimnieks.

"Lai ir atsauce uz manu darbu," Artis rāda lampu griestos un mazākas līdzinieces abpus gultai. Tās izskatās kā mūzikas diski. Dūmakaināku gaismu telpai piešķir vairākas mazākas spuldzes. Vakaros Arta iemīļotākais apgaismojums ir neuzkrītošs - lampiņas caurspīdīgajā skapī, galda spuldze, kas apgaismo ar romiešu žalūzijām segtos logus.

Iedvesma pie sienas


Dzīvoklī esot gana nepabeigtu astīšu: "Ko pieslīpēt ir, bet pēdējos gados bija citas, mūzikas prioritātes." Remontu Artis uzticējis profesionāļiem, jo ir pārāk aizņemts un neesot no dari pats meistariem. Saimniekam īpaši patīk veids, kā atdalīta guļamzona: "Vienkāršs risinājums - žalūzijas var aizvērt, taču tās ir arī pietiekami gaisīgas."

Uzmanību saista sienu rotājumi - divi vienkārši ierāmēti attēli, toties kas par stāstu un iedvesmu! "Tas ir spilgts notikums - Hosē Gonzalesa koncerts Andrejsalā. Viens no siltākajiem, intīmākajiem, saviļņojošākajiem koncertiem, uz kuriem esmu bijis. Uz biļetes ir autogrāfs ar veltījumu - nejauši satiku viņu pēc koncerta āfterpārtijā Vecrīgā, parunājāmies," Artis skaidro, rādot ierāmētu zaļu biļeti. Otrā rāmī vēl mazāks balts papīra gabaliņš: "Tas ir čeks no Londonas Hard Rock Cafe. Man patīk Londona, esmu tur bijis piecas reizes - ļoti iedvesmojoša pilsēta! Londonā ir pasaulslavenā Hard Rock Cafe tīkla pirmā, 1981.gadā dibinātā, kafejnīca. Pagājušā gada novembrī beidzot nopirku tur alu, no tā šis čeks. Tas bija svēts mirklis!"

Vannošanās ar skatu


Arta lepnums ir vannas istaba: "Nebeidzu fanot, ka te ir logs, jo varu gulēt vannā un skatīties, kā snieg sniegs, vai uz zaļajām lapām. Mani tas ļoti iedvesmo. Nav tā, ka guli četrās sienās un gribi tikt laukā. Vannā iešana te ir rituāls."

Teju katrs nieciņš slēpj atmiņas par kādu patīkamu pārdzīvojumu. "Man ir pilnas atvilktnes ar lietām, ko ierāmēt - noteikti turpināšu. Tikai jāatrod sarkanā līnija, lai pārāk nenosegtu sienas." Arta sirdij tuvs esot minimālisms: "Varbūt kādam šķiet, ka man vajadzētu būt pilniem stūriem ar diskiem. Tagad ir digitālais laikmets - viss ir datorā! Pārāk daudz mantas un mēbeļu nosūc enerģiju."

Bieži dzīvoklī skan mūzika un tiek kvēpināti no Londonas atvestie vīraka kociņi: "Šiem nav ķīmijas smakas, aromāti interesantāki. Ja atnāk mūza, mani šajā vidē nekas radoši neierobežo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko