Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Nebaidieties no košām krāsām

Tekstils interjerā reizēm spēj to, ko nepanāk ne dārgas mēbeles, ne perfekti materiāli - to īpašo gaisotni, kas bezpersoniskas telpas padara par mājām.

Neiesaku:

  • Telpas dekorēšanai izmantot mākslas reprodukcijas, kurās klaji redzams, ka tā ir reprodukcija. Izmaksu ziņā tas ir diezgan dārgi, bet rezultāts izskatās apšaubāms un lēts
  • Vienā telpas funkcionālajā zonā un zem vienotas mēbeļu grupas izvietot vairākus paklājus.
  • Ja vien tā nav kopējā interjera koncepcija, izvēlēties grīdas un mēbeļu tonim pieskaņotus paklājus - nereti tā zaudē gan pats paklājs, gan interjers kopumā
  • Akli sekot diktētajām modes tendencēm, bet uzdrīkstēties radīt savu individuālu dzīves vidi.

Nav nepieciešams pārspīlēt ar kardinālu esošā dzīvokļa pārbūvi un investēt lielu naudu. Mājokli iespējams pakļaut kardinālām pavasarīgām pārmaiņām, vien iegādājoties jaunus akcentējošus aksesuārus.
Nomainīt noskaņu interjerā var gluži kā apģērbam - nomainot aksesuārus, var iegūt jaunu un pārsteidzošu iznākumu. Nevajag baidīties no košām krāsām! Spilgti pavasarīgi zaļš dīvāns var kalpot par telpas akcentu. Tomēr, ja nav iespējams pārvilkt dīvānu, to var papildināt ar košas krāsas vai raibiem spilveniem.

Nav sliktu krāsu

Dzīvoklī mājīgu noskaņu veido arī spilveni un tekstils - toņu pārdrošos salikumos, kā arī viena koša toņa materiālu un faktūru kokteilis.
Pats galvenais ir noskaņa. Atrast īstos krāsu salikumus - tas nozīmē izvēlēties savai būtībai un konkrētai telpai visatbilstošāko toņu salikumu. Nav pareizu vai sliktu krāsu. Lielākie krāsu ražotāji piedāvā gatavus toņu salikumu paraugus. Paraugi ietver trīs līdz septiņus toņus, turklāt lielākās krāsu plaknes pielīdzināmas lielākajiem un dominējošiem interjera laukumiem - sienām, grīdām, bet mazākās palīglaukumiem: mēbeļu audumiem, aizkariem, paklājiem, aksesuāriem. Interjerā ienesīs svaiguma izjūtu pavasarīgi gaiši zaļās, dzeltenās, spirgti sarkanās krāsas. Vienkāršākais: neuzkrītošākās krāsas izmantot lielu laukumu klāšanai, bet košākas - akcentiem vai nelieliem laukumiem. Labi izskatās arī vienmēr aktuālās tīras baltas un melnas krāsas. Bet līdzās monohromajai krāsu gammai dzīvo arī aktīvi krāsu akcenti: zaļš, dzeltens, sarkans, oranžs, violets. Izmantot var toņus, kas sastopami dabā - ziedos, pavasara zālē.
Aktuāli ir uzdrīkstēties. Telpā var kombinēt autentiskas senas lietas un kvalitatīvus mūsdienīgus dizaina izstrādājumus. Cits citu netraucēs raupjš koka galds, plastmasas krēsli un mākslīgās ādas vai aktīva rakstaina sofa. Nevajag baidīties no melnajiem akcentiem interjerā, asas melnas detaļas rada funkcionālāku noskaņu, piemēram, gaismekļos.

Sienām atkal tapetes!

Ja dzīvojamā telpa vai guļamistaba drūma, lielisks līdzeklis vizuālā iespaida izmainīšanai ir tapetes - ar tām jebkuru telpu var padarīt atbilstošu savam vēlmēm. Tapetēm nav izteiktas vienas dominējošas krāsas, tās var izmantot visdažādākajos veidos. Tapešu sienu var veidot kā dizaina objektu, piemēram, tapetes, kā liels sienas gleznojums aktīvās krāsās un krāsu kombinācijas. Arī mēbeles iespējams apvilkt ar dažāda veida un dizaina audumiem, piemēram, vienā mēbeļu grupā var būt raibs klubkrēsls un vienkrāsains dīvāns. Telpā pamainīt noskaņu var, kaut vai tikai akcentējot tālāko sienu, bet sānu sienas atstājot kā iepriekš neitrālas.
Var izmantot tapetes arī ar ļoti lielu rakstu košās krāsās.
Salīdzinoši lēts un vienkāršs risinājums ir krāsojamās mūsdienīga dizaina tapetes ar dažādu stilu reljefiem zīmējumiem. Labums šādām tapetēm - vari rīkoties pats kā mākslinieks - krāsot tās dažādos toņos un toņu salikumos, iegūstot pārsteidzošu rezultātu!

Aizkari un stiprinājumi

Vienmēr aktuāli ir paklāji. Tie ir nevis funkcionāli pragmatiski priekšmeti, bet dekoratīvi un sajūtas raisoši. Paklāju telpā uztver ne tikai ar redzi, bet arī ar tausti. Paklāju var padarīt arī par telpas dekoru.
Telpas noskaņojumu veido arī loga noformējums. Visdažādākās stila tekstilijas un atbilstoši loga noformēšanas aksesuāri papildina telpas interjeru, radot harmonisku vidi.
Atkarībā no aizkaru tipa mainās arī telpas interjers. Lai vizuāli atsvaidzinātu telpu, var nomainīt aizkarus. Akcenti: aizkaru stiprinājumi - atraktīvas stangas, metāla cilpas, riņķi, āķi, magnēti. Auduma, stangas un aksesuāru izvēle atkarīga no tā, kādu efektu vēlas panākt. Košiem piesātinātiem interjeriem, jauniešu telpām piemēroti arī dažādu materiālu sloksnīšu veida aizkari. Aktuāli ir izmantot tā sauktos diegus (diegveida aizkari), kurus var izmantot kā telpas sadalošo elementu, gan kā plānos aizkarus, kombinējot ar citas faktūras audumu.
Uz sienas var piestiprināt dekoratīvu auduma paneli. Piemērots ir audums, kuru var stingri nostiept. Audumu var ievietot un nostiept metāla profilos, kurus piestiprina pie sienas vai griestiem. Šāds panelis ir aktuāls, jo mūsdienās tiek piedāvātas dažādas auduma apdrukas iespējas. Pavisam vienkārši apdruku var uzstiept arī uz koka rāmja gluži kā gleznu.
Sienas apdarei, gultai, lampām iespējams pasūtīt savstarpēji saskaņotu vai vienādu audumu, jo mūsdienās tapetes un tekstils ir savstarpēji saistīts.

Izmaksas:

  • Mēbeļu audums sākot no Ls 6 m. Ādas imitācija sākot no Ls 7 - Ls 16 m
  • Kvalitatīvas tapetes - rullis sākot no 19 Ls
  • Aizkari - sākot no Ls 12 m

Salonu adreses:
Waterlilly Brīvības iela 211, Rīga
Dizaina nams, Rīgā, Brīvības ielā 137
Ligne Roset, Lāčplēša iela 101, Rīga

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko