Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

No naiviem ceļotājiem iekasēts miljons

Bēdīgi slavenais uzņēmums Key Promotions pārtapis jaunā firmā un, visticamāk, savu rūpalu turpina, uzņēmuma darbībai turpina sekot laikraksts Diena. Avīze iepriekš rakstīja, ka pērn šī kompānijas bizness zēla un plauka. Pērn Key Promotions ieņēmumi, pēc Uzņēmumu reģistra datiem, ir pārsnieguši vienu miljonu latu. Tik daudz Latvijas iedzīvotāju samaksāja par ceļojumiem, kas patiesībā nemaksā neko. Proti, pēc timeshare sistēmas noteikumiem, iepazīšanās brauciens nedēļas garumā ir pilnīgi bezmaksas.

Nejauši izvēloties telefona numurus, firmas aģentes apzvanīja potenciālos klientus un paziņoja, ka cilvēks ir laimējis pulksteni. Lai dabūtu balvu, ar savu otro pusīti bija jāierodas uz prezentāciju viesnīcā Radisson SAS. Prezentācijas sākumā tika reklamēta tā sauktā timeshare sistēma, kas ļauj savā īpašumā uz mūžu iegādāties vienu vai vairāku nedēļu garu atpūtu kādā no simtiem kūrortu. Firma klāstīja, ka tā maksā vairākus tūkstošus eiro, taču, lūk, iepazīšanās tūre, piemēram, uz Kanāriju salām maksā «nieka» 400 latu. Līgums bija jāparaksta uz vietas, un gadījumā, ja nākamajā dienā cilvēks par savu lēmumu jau nožēloja, par līguma laušanu bija jāmaksā bargas soda sankcijas.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), izskatot vairāk nekā simt sūdzību par šādām Key Promotions darbībām, ir atzinis, ka šāda prakse ir netaisnīga un patērētājam jādod tiesības 14 dienu laikā pārdomāt, par to viņu nesodot.

Kā vēsta Diena, šobrīd, šķiet, kompānija ir atradusi iespēju, kā izvairīties no apjomīgiem sodiem, ko tai uzlicis PTAC un Valsts darba inspekcija (VDI). Šī gada maijā nodibināta kompānija Vision Marketing, ko izveidojis viens no vadošajiem Key Promotions menedžeriem. Turklāt, šī firma nodarbojas tieši ar to pašu biznesu, ar ko iepriekš pelnīja Key Promotions.

Žurnālistes Annas Novickas rakstu “No naiviem ceļotājiem ieaksē miljonu” meklējiet avīzē Diena vai lasiet šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KAS IR TIMESHARE?

Timshare sistēma ir izveidota 1974.gadā. Tā paredz, ka cilvēks savā īpašumā iegādājas noteiktu laika periodu ikgadējai atpūtai kādā no tūkstošiem kūrortu. Iestājoties sistēmā, īpašnieks ar savu ģimeni var noteikto dienu skaitu pavadīt, piemēram, apartementos Kanāriju salās vai citur. Tādējādi ir jāmaksā tikai par aviobiļeti, kā arī jāsedz ēšanas izdevumi, Iestājoties timeshare, ik gadu jāmaksā biedra nauda, kā arī vairāki simti eiro par apartamentu apkalpošanu.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Pieczvaigžņu līmeņa vilšanās

PTAC aicina uzmanīties, slēdzot līgumus par izmitināšanas pakalpojumiem ar kompāniju "Key Promotions"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko