Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ozols nāk klajā ar pirmo singlu no rudenī gaidāmā solo albuma

Latvijas hiphopa mākslinieks Ozols publicējis jaunā singla Personības rekords video, kas ir pirmais vēstnesis no 2018. gada rudenī plānotā Ozola solo albuma.

"Video materiālu dziesmai iesākām filmēt jau pašā gada sākumā, taču vairāku faktoru dēļ neizdevās pabeigt klipa scenārija daļu savlaicīgi. Lai realizētu ieplānoto, nācās diezgan daudz gaidīt uz procesiem, kurus īsti līdz galam nevarējām ietekmēt, un tikai aprīļa pirmajās dienās visu izdevās nofilmēt līdz galam. Video gatavošanas procesi brīžiem bija tikpat emocionāli un sarežģīti, kā pats stāsts un reps šajā dziesmā," tā Ozols par video. 

Zīmīga pieturzīme šajā video ir arī Oldsmobile auto, kuru varēja pirmo reiz vērot 2002. gada video — Jauna Diena/Kas i a?. Īpašu paldies mūziķis saka Ansim Kolmanim, Niklāvam, Danielam Veisam, Ilvaram Vilcānam, Nike Latvia, Rīgas Pašvaldības policijai, RCG Lighthouse, Noliktavai Nr3 un pārējiem, kuri palīdzēja video klipa tapšanā.

Dziesma pieejama arī straumēšanas servisos Spotify un Bandcamp

Ozols jeb Ģirts Rozentāls ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību uzsāka 1996. gadā grupu Fact un Rool Makaz sastāvā. Solokarjeru uzsāka aizvadītās desmitgades sākumā ar debijas singlu Neko 2005 (2000.), pēc kura sekoja albums Cieņa un Mīlestība (2001.), Augstāk, Tālāk, Stiprāk (2002.), Dūzis (2003.) un 2009. gadā izdotais albums Neatkarība. Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu Atpakaļ nākotnē. Savas radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kopkori, ar apvienību Austrumubloks viesojies pie eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, vienīgais no latviešu hiphopa izpildītājiem sasniedzis divas reizes Zelta diska statusu ar albumiem Cieņa un mīlestība, Augstāk, Tālāk , Stiprāk, un četras reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu, 2015. gadā Zelta mikrofona balvu par atgriešanās albumu Atpakaļ nākotnē. 2017. gadā izdevis kopīgu albumu ar grupu Tehnikums.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko