Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pakārdamies jaunietis, visticamāk, īstenojis vēstulē pausto apņemšanos

Pakāries. Ģimenes un daudzu cilvēku cerību, ka pirms vairāk nekā nedēļas pazudušais 16 gadu vecais jelgavnieks Mārcis Pumpišs būs tikai kaut kur aizceļojis, izgaisināja ceturtdienas rīts. Policija Ozolnieku mežā, rajonā pie ceļa zīmes par apdzīvotās vietas sākumu, uzgāja jaunieša līķi. Precīzus nāves cēloņus un vai tā bijusi pašnāvība, policija vēl skaidros ekspertīzē, taču jau ziņots, ka pusaudzis pirms aiziešanas skolas somā bija atstājis zīmīti, kurā tā arī rakstījis: man jāpakaras Ozolnieku mežā laikā no 18 līdz 20.


No mājām viņš izgāja 31.martā ap pussešiem vakarā, solot doties pie sava vecātēva, taču kopš tā brīža neviens viņu vairs neredzēja. Gan viņa māte, gan skolas sociālais pedagogs un psiholoģe Mārci raksturoja kā mīļu un pat bērnišķīgu puisi, taču ļoti ierāvušos un noslēgtu sevī. Klasesbiedri bija novērojuši, ka pēdējā semestrī Mārcis apzināti nav mācījies, īstu draugu viņam nav bijis. Šī gada sākumā māte bija lūgusi skolas psiholoģi pievērst Mārcim uzmanību, viņi bija tikušies četras reizes, taču puisi tas nav mainījis. Vēlāk kādā zīmītē rakstījis, ka psiholoģei melojis.

Puiša māte Aiga iepriekš atzina, ka dēlam mājās bijušas grūtības saprasties ar tēvu, kurš pēc dabas esot valdonīgs, viņš, piemēram, bija nopēlis dēla iecerēto gida profesiju, bet teicis, ka jāapgūst vīrisķīgāks - automehāniķa amats. Tēvs diktējis savas izvēles arī citās jomās, taču dēls, respektējot viņa viedokli, pretim nav runājis.

Māte uzskata, ka Mārcis psiholoģiski cietis arī no saviem klasesbiedriem, taču skolā noliedza, ka pret Mārci kāds būtu izturējies cietsirdīgi. Skolā tajā pašā laikā bija ievērots, ka Mārcis pacilāts bija atgriezies no kāda svētceļojuma uz Bosniju pērnā gada rudenī - viņš runājis, ka vēloties kļūt par mūku. Ar psiholoģisko nomāktību tika arī skaidrota viņa pazušana, taču, tā kā viņš bija paņēmis līdzi pasi, visi cerēja, ka būs tikai devies kādā ceļojumā. Piektdien Jelgavas 1.ģimnāzijā Mārča piemiņai tikai izveidots atceres stūrītis. Viņš bija garš, slaids puisis un, aizejot no mājām, uz atvadām mātei bija mīļi uzsmaidījis.

***

Bērniem jāļauj attīstīt viņa dotumi


Laila Balode, centra pret vardarbību Dardedze vadītāja:

Kā izskatās, šajā gadījumā zēnam ir bijušas iekšējas pretrunas starp to, kāds viņš bija patiesībā un ko no viņa gaidīja vecāki. Tādos brīžos pusaudži iegūst iekšēju izmisumu. Katram tas izpaužas citādi - citi runā pretī, ārdās, ir nepieklājīgi. Pašam bērnam tas ir labāk. Taču tiem, kuri pēc sava temperamenta ir introverti, visa šī enerģija aiziet uz iekšu. Ikviens bērns vēlas iepriecināt savus vecākus, taču ja viņam nesanāk? Un bērns nav ticis ar to galā, šajā gadījumā traģiski. Mūsdienās tā ir liela problēma, kad racionālie vecāki uzspiež savas laimes formulas un viņiem liekas, ka, dzīvojot citādi, bērni nebūs laimīgi, bet vecākiem jābūt gudriem un jāļauj bērnam attīstīties viņa dotumu virzienā, jārespektē viņš un jāpieņem, ka bērns var būt laimīgs arī citādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko