Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Patērētāju tiesības: Ar pieri sienā

Abas puses tomēr ir spējīgas uz civilizētu dialogu — to 5.septembrī pierādīja atkārtota sabiedriskā apspriešana jaunam daudzdzīvokļu namam, ko plāno būvēt Pūces ielā, Purvciemā, Rīgas smalkākajā guļumrajonā. Diena jau rakstīja, ka pirmajā projekta prezentācijā diskusijas teju pārvērtās kautiņā, tāpēc pašvaldība rīkoja atkārtotu attīstītāja un iedzīvotāju tikšanos. Šoreiz sarunas bija konstruktīvas, tomēr divarpus stundu laikā pie vienota viedokļa puses nenonāca.

Projekta attīstītājs Aleksejs Marcinskis teic, ka daudzdzīvokļu nams pagaidām ir tikai ieceres stadijā. Viņš gan izvairās no jautājuma, kā un vai tas tiks koriģēts. "Jāskatās, kā uz projektu reaģēs būvvalde," Dienai saka Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas nekustamo īpašumu aģentūras nodaļas vadītājs Tālivaldis Stirmars, "svarīgi ievērot normatīvus un veikt apkārtējās vides izpēti." Viņš pats kā Purvciema iemītnieks gan atzīst, ka dzīves telpa tur ir saspiesta.

Nesakrīt attālumi


Zeme būvei nolūkotajā vietā pieder A.Marcinskim, kurš ar jauno māju to nolēmis padarīt ienesīgu. Tomēr viņa teiktais par jaunās mājas attālumu līdz esošajiem dzīvojamiem namiem un otrpus novietotajam Purvciema vidusskolas sporta laukumam atšķiras no dabā redzamā. Attīstītājs domā, ka no vecā nama līdz skolas teritorijai ir 90 metru, kur jauno namu varētu ērti ievietot, taču patiesībā tas nepārsniedz 60 metru. Pret būvniecību ir skolas direktors Jurijs Kļukins: "Celtniecība traucēs mācību darbam, un skicēs redzamais rada bažas, cik tad liels īsti būs attālums no jaunceļamās mājas līdz skolas teritorijai."

Vēl viens apstāklis, kas satrauc mājas iedzīvotājus, ir apkārtējo komunikāciju noslogojums, taču attīstītājs bažas noraida — tikšot veikts "sociālais pētījums", lai novērtētu sadzīves apstākļus un prognozētu, kā jaunā nama uzcelšana ietekmēs situāciju. Jautāts par iespējamajiem satiksmes apgrūtinājumiem, A.Marcinskis atzīst, ka projekts vēl nav saskaņots domes satiksmes departamentā, taču sola to izdarīt.

Atbildes neapmierina


"Ar sabiedriskās apspriešanas prezentāciju neesam apmierināti," Dienai uzsver iedzīvotāju pārstāvis Armands Krūze. Jau savāktas vairāk nekā 300 anketas, kurās tuvējo namu iemītnieki pauž negatīvu attieksmi pret jauno projektu. Attīstītāja sniegtās atbildes uz lielāko daļu jautājumu bijušas neapmierinošas un radot iespaidu, ka "attīstītājs nepārzina situāciju", bažījas iniciatīvas grupas runasvīrs.

Mājas iedzīvotāji ir pārliecināti, ka viņiem parādītais projekts neatbilst īstenībai un ir gatavi cīnīties līdz galam.

A.Marcinskis Dienai atzīst, ka pagaidām vēl neesot skaidrs, kā īsti izskatīsies māja un daudzas projekta nianses ir neskaidras. "Projekts vēl tiks veidots kādu pusgadu, gadu," skaidro attīstītājs, un liela loma tā galīgā varianta apstiprināšanā būšot pašvaldības viedoklim.

Rīgas dome informē, ka iedzīvotāju aktivitātes dēļ publiskās apspriešanas termiņš pagarināts līdz 24.septembrim, atsauksmes var iesniegt Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijā un pilsētas attīstības departamentā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko