Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pazudis

"Tā nav pašnāvība. Pirmās dienas es biju samulsusi, krastā izskrēju visas puses un sapratu, ka tā nevar būt. Nu nebija viņam nekādas vajadzības to darīt," pārliecināta ir Vija Freimane, kuras dēls Reinis (15) bez vēsts pazudis kopš pirmdienas vakara. Pēdējās liecības par dēlu ir Jelgavā Pasta salas pašā galā atrastās Reiņa mantas - skolas soma, vējjaka, džemperis, cepure un kurpes.

Māte un citi puiša tuvinieki netic, ka Reinis būtu devies ūdenī pēc savas gribas. Policijas sniegtā informācija ir skopa - kopš piektdienas Reinis izsludināts meklēšanā, pirmdien ierosināts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Pēdējoreiz slaikais puisis redzēts Jelgavā Raiņa ielā kopā ar draugu. Par to, kas notika pēc tam - nav ziņu.

Par puiša pazušanu policija uzzināja pirmdien ap pulksten 18, tika atrastas zēna mantas Lielupes krastā. Tā kā mantās bija arī dokumenti, tika uzmeklēti tuvinieki un policija noskaidroja, ka tās ir Reiņa. Diena noskaidroja, ka atbildīgajiem dienestiem zvanījusi kāda sieviete, kura pirmdienas vakarā, pastaigājoties ar suni, pamanījusi Lielupē apmēram 15, 20 metru no krasta kaut ko peldam, kas drīz vien pagājis zem ūdens. Tiesa, viņa neesot redzējusi, ka peld tieši cilvēks.

Meklēšana apgrūtināta


Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas brigādes komandiera vietnieks Leons Stablinieks stāsta, glābēji pirmdien ieradušies Lielupes krastā pirms pulksten 19, taču, tā kā bija tumšs, meklēšanas darbi netika sākti. "Mēs tumsā glābjam tad, ja reāli ir jāglābj dzīvs cilvēks, nevis tad, kad ķermenis sen jau zem ūdens pagājis," paskaidro L.Stablinieks. Ūdenslīdēji ķermeni meklējuši otrdien un trešdien. L.Stablinieks norāda - vieta, par kuru liecināja sieviete, esot apmēram simt metru attālumā no uzietajām Reiņa mantām. Pēc glābēju teiktā, netālu no drēbēm mētājusies tukša džina pudele.

L.Stablinieks stāsta, ka meklēšanas darbi vedušies grūti: "Kā jau pavasarī, ūdens līmenis ir augsts, straume spēcīga. Turklāt upes dibens ir ļoti ciets un līdzens, nav kur ķermenim aizķerties, straume var aiznest ļoti tālu." Ceturtdien un piektdien glābēji ar motorlaivām izbraukājuši Lielupi, svētdien darbus turpināšot nirēji.

Mājas puika


Reiņa māte V.Freimane pilnībā izslēdz pašnāvības versiju, viņa bilst, ka Reinis saviem spēkiem nemaz nevarētu nopeldēt 20 metru. "Nu negāja viņš četrus grādus aukstā ūdenī, viņš pat peldēt lāgā nemāk," pārliecināta ir V.Freimane. Viņa aplūkojusi policijas uzņemtās bildes, kur krastā nofotografētas Reiņa mantas. "Drēbītes viņš vienmēr saliek kaudzītē. Tur viss bija izmētāts, kurpes katra uz savu pusi, cepurīte zemē, drēbes izsvaidītas. Tā nav viņa secība, nu nav. Likās, ka kāds būtu drēbes speciāli salicis," norāda Reiņa māte. Jautāta, varbūt puisis vēlējies pašapliecināties, cenšoties tālu aizpeldēt, māte teic: "Nu nē, viņš mums vairāk mammas bērns, mīļais lācītis mājās."

Dēlu viņa pēdējoreiz redzējusi pirmdien no rīta, viņš posies uz skolu. Viņa atceras -puisis ilgi dušojies, pie spoguļa pavadījis ilgu laiku, sasmaržojies. Tagad viņai liekoties - varbūt viņam bijusi iecerēta kāda tikšanās vakarā, tāpēc arī visu pēcpusdienu pavadījis pie draugiem. Reinis citkārt neesot bieži gājis ciemos pie draugiem, drīzāk pēc skolas vakarpusē nācis pie mātes uz darbu, lai pildītu kādus mājasdarbus, jo mājās pēdējās nedēļas nebija datora. No Reiņa draugiem, ar kuriem viņš bija kopā pirmdien līdz pulksten 17.40, viņa uzzinājusi, ka Reinis tajā pēcpusdienā apmeklējis portālu draugiem.lv un skype.

Ar Reiņa māsu Inesi Diena sazinājās portālā draugiem.lv, jo viņa studē ārzemēs. Ar brāli viņa bieži sazinājusies skype. Tagad Inese vairākos interneta portālos ievietojusi lūgumu palīdzēt atrast pazudušo brāli. Arī viņa ir pārliecināta, ka Reinis nebūtu lēmis pabeigt dzīvi pašnāvībā.

Pēc māsas rakstītā, Reinim neesot bijuši konflikti ar vienaudžiem. Viņa teic - pērn gan bijušas problēmas ar iepriekšējiem klasesbiedriem, tāpēc arī Reinis neesot reizēm apmeklējis skolu un 8.klasē palicis uz otru gadu. "Bet ar šo klasi viņš bija ļoti apmierināts, teica, ka ļoti jauki jaunieši."

Nebija nomākts


Jelgavas Valsts ģimnāzijas direktore Ināra Daščinska stāsta, ka Reinis pēdējoreiz skolā redzēts pirmdien.

Izrunājot Reiņa pazušanu ar klasesbiedriem un skolotājiem, neviens neesot manījis kādas pārmaiņas Reinī ne pirmdien, ne pēdējā laikā, stāsta skolas direktore. Puisis neesot bijis ne nomākts, ne depresīvs, "Pēc būtības Reinis ir kluss, nav delverīgs. Ļoti nopietns, daudz neizcēlās klasē," teic I.Daščinska. Reinis esot draugiem teicis, ka jaunajā klasē labi iejuties. "Pagājušajā gadā viņam bija vairāki zemi vērtējumi, šogad sekmes ir uzlabojušies, viņš brālim teica, ka ir apņēmības pilns labi pabeigt šogad mācību gadu". Arī matemātikas skolotājai viņš pavisam nesen teicis, ka trešdien kārtošot kādas ieskaites.

Jelgavas rajona policijas pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece norāda, ka izmeklēšanas interesēs policija detalizētu informāciju šobrīd par notikušo nevar sniegt, taču noprotams, ka, lai pārbaudītu zēna ceļu līdz Pasta salai, suņi meklēšanā netika izmanto-ti.

***

Reiņa Freimaņa pazīmes


Augums 178 cm, vidējas miesas būves. Pelēcīgi, sprogaini mati. Bija ģērbies melnā virsjakā, zilās džinsa auduma biksēs, kājās melni sporta apavi ar baltām svītrām, galvā balta cepure ar zilas krāsas horizontālām svītrām. Līdzi bija melna mugursoma ar uzrakstu Jansport. Policija aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir kāda informācija par Reini, zvanīt: 3004202, 112, 3004277 vai vērsties tuvākajā policijas nodaļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko