Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pēdējā izdevība

Ducis atpūtas iespēju, kamēr Latvijas ceļi vēl izbraucami

Populārākā kamieļmeitene


Latvijā mīt netālu no Žagarkalna, un līdz šim Tabita saglabājusi savu popularitātes statusu — pirmais privātā saimniecībā dzimušais kamielis. Par Tabitas piedzimšanu mediji ziņoja plaši, tai skaitā tika iztirzāts fakts, ka Tabitas tēvs Sahibs ir sešus gadus jaunāks par māti Fatimu. Rakšu zoo mīt arī lamas, alpakas, gvanako, viena aita. Ieejas maksa pirmsskolas vecuma bērniem (no trīs gadu vecuma) Ls 1, skolēniem Ls 1,20, pieaugušajiem Ls 2. Info: hotelraksi.lv; 29263798, 29468635.

***

Krēslu pacēlājs Siguldā

No krēslu pacēlāja piedzīvojumu parkā Tarzāns paveras plašs un skaists skats uz Siguldu, Gauju un koku galiem. Augšupcelšanās maksā 50 santīmu pieaugušajiem, 25 santīmus bērniem un pensionāriem. Elpa aizraujas arī par četriem latiem katapultā. Vispirms mani apjoza virvēm un gumijām, tad uzšāva sešstāvu mājas augstumā. Noteikti izmēģiniet! Atceroties brīvā kritiena sajūtu lejup, katrā ziņā pieminēšu to Vecgada vakarā, kad stāstīšu par gada notikumiem. Smādējams nav arī brauciens ar Štromberga velosipēdu (Ls 2), kas iestiprināts trosēs un rada sajūtu, ka brauc pa gaisu. Info: tarzans.lv; 27001187.

***

Mālpils muiža

Ozolkoka parkets un šūnakmens kamīni ir nieks salīdzinājumā ar gleznu kolekciju. Te ir Borisa Bērziņa mandolīna, kas iegulst linoleju "šokolādē", arī viņa slavenā Mugura, Vijas Zariņas, Daces Lielās, Skulmju dzimtas mākslinieku darbi. Ekskursija pa muižu pieaugušajiem maksā Ls 1,50, bērniem un pensionāriem — Ls 0,80. Katru dienu darbojas bārs: glāze vīna maksā Ls 2,20, kafija Ls 1,20.

Maltīte restorānā jāpasūta divas stundas iepriekš. Info: malpilsmuiza.lv; 67102555, 26666600.

***

Geokešings

Slēpņu meklēšana dažādās pasaules vietās. Spēle, kurā cilvēki slēpj savus "dārgumus" jebkurā pasaules vietā un dod citiem norādes, kur "dārgumu" meklēt. Slēpņu atrašanās koordinātas var iegūt geocaching.com un ielādēt GPS vai kādā citā navigācijas ierīcē. Arī dažā smalkā telefonaparātā. Slēpņus izveidojuši un turpina to darīt paši kešotāji un ik pa laikam mājaslapā ievieto to koordinātas, aprakstu un bildes. Iespēja redzēt daudz skaistu vietu — tīrradņu —, kas nav norādītas ceļvežos.

***

Maisu māja Vienkočos

Būvēta no otrreizēji izmantotiem maisiem, kas pildīti ar smilts un māla maisījumu. Jumts — no velēnām, lustra — no vīna pudelēm. Par Vienkoču parku to dēvē tāpēc, ka daudzi priekšmeti darināti no viena koka gabala: laiva, vanna, skulptūra. Netālu no parka ir Līgatnes dabas taka — zvēri vēl ziemas miegu neguļ. Ieejas maksa Vienkočos: skolēniem, pensionāriem Ls 1, pieaugušajiem Ls 2, pirmsskolas vecuma bērniem — bez maksas, studentiem — atlaides. Info: vienkoci.lv; 29329065.

***

Suntažu Vissvētākās Trīsvienības

Romas katoļu baznīcu atklāja jūlija beigās. Apbrīnojams ir baznīcas koka altāris. Kāds draudzes loceklis tam atvēlējis ozolu no savas sētas, to ar rokām grebuši vairāki puiši no arodskolas. Altāris ir viņu diplomdarbs. Koks nomīļots un nočubināts tik gluds, ka bail pieskarties. Virs altāra mirdz burti "Gloria tibi trinitas", tas nozīmē "Gods tev, Trīsvienība". Un — baznīca ir apdzīvota! Tajā mīt priesteris. Baznīcu iecerēts arī nokrāsot. "Baltā vai iedzeltenā," telefonsarunā glāsmaini vēstīja kardināls Pujats. Info: 65037232, 2833131 (Antoņina).

***

Majoru kinoteātrī

nevar iegādāties popkornu, toties kino Lora Siguldā seansa laikā var ēst suši un strumpēt kokteili. Majoros biļete maksā Ls 1—2, kino Lora Ls 1—Ls 3,50. Abos kinoteātros filmas skatāmas, kad tās savu jau padarījušas Rīgas kinozālēs. Info: Majorukn.lv; 67762403; kinolora.lv; 67973972.

***

Dievidsusēja

Mēmeles pieteka. Lietuvas un Latvijas robežupe. Vienkārši skaisti.

***

Daugavgrīvas cietoksnis


Apmeklēju to tikai šoruden, jo nez kāpēc allaž bijis neērti staigāt pa pamestām ēkām. Kad draugi to sāka darīt un jautāja — kā tu domā, kas notika šajā telpā un kāds bija viņu dienas ritms —, es noformulēju, kāpēc man ir neērti: negribētu, ka pa manu māju vai darbavietu kāds staigā un prasa — diez, kas te bijis, ko te darīja, kas te sēdēja. Un skaidrs, ka tam ir visas iespējas notikt. Cietoksnis apskatāms par velti: c., p. 10—16, s., sv. 10—18.

***

Lielizmēra vannas pīle

Saunagā. Atradu internetā bildi, iemīlējos, aizbraucu. Pīli pirms trim gadiem, kad tā bija nokalpojusi kādas reklāmas filmēšanā, māksliniecei Annai Heinrih­sonei uzdāvinājis režisors Jānis Kalējs. Par Bowmore duck to dēvē tāpēc, ka tuvējās Heinrihsonu mājas ir Baumori. Mājas vārds atvasināts no skotu viskija Bowmore. Saunagā ir arī mājas Belentaini un Tulamori.

***

Interaktīvais zinātnes centrs

AHHAA Tartu, kurā var pārbaudīt prātu, atmiņu, reakciju. "Lidot" ar lidmašīnas stimulatoru, redzēt, kā veidojas tornādo, "papusdienot" pie galda kā divgadīgam bērnam. Info: ahhaa.ee.

***

Lielās medības

Piedzīvojums, kurā komandai jāmeklē objekti un pie tiem jānofotografējas, jātiek galā ar dažādiem uzdevumiem. Šosestdien, 24.10., Rīgas apkārtnē sezonas noslēgums ar Lielajām medībām — fotoorientēšanās, velo, virves, šķēršļi. Komandā jābūt divām dāmām un diviem kungiem. Dalības maksa Ls 45. Info: 26477883 (Inga); http://luzumpunkts.test.adati.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko