Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pētījums apliecina: pretnovecošanas līdzekļi tiešām izlīdzina grumbas

Mitrinoši, barojoši un pretgrumbu krēmi, uzziesti uz modeļu gludās ādas, ik dienu ņirb gar acīm televizoru ekrānā vai žurnālu lapās. Lai arī to brīnumainajai iedarbībai tic retais, britu zinātnieki noskaidrojuši, ka krēmi patiešām spēj paveikt lielas lietas. Piemēram, atbrīvot no grumbiņām.

Mančestras Universitātes profesors Kriss Grifits jau pirms diviem gadiem izpētīja, ka pretnovecošanas krēmiem patiešām piemīt ārstniecisks efekts — tie cīnās ar saules nodarīto kaitējumu ādai. Turpinot pētījumus par krēmu No7 Protect &Perfect, zinātnieks secinājis, ka tas ievērojami izlīdzina grumbas. Turklāt šāda īpašība piemītot ikvienam krēmam. Atšķiras vien iedarbības efektivitāte. Vienkārši mitrinošie krēmi palīdz vidēji piektajai daļai lietotāju, bet pretnovecošanas — gandrīz pusei. Līdzekļa "zelta" sastāvdaļa ir viela, kas veicina proteīna fibrilīna-1 ražošanu organismā. Šis proteīns atjauno vides ietekmē bojāto ādas elastību.

Britu zinātnieki deva izmēģināt krēmus 60 cilvēkiem vecumā no 45 līdz 80 gadiem. Eksperimentam tika atlasīti vīrieši un sievietes, kuriem saules starojuma atstātās pēdas uz sejas bija acīm redzamas. Viņiem bija jāizvēlas viens no diviem krēmiem — pretnovecošanas un vienkārši mitrinošs, kurā nav fibrilīnu aktivizējošās vielas. Brīvprātīgajiem katru vakaru krēms bija jāuzklāj uz sejas, plaukstām un apakšdelmiem.

Pēc sešus mēnešus ilgušiem testiem analīzes parādīja, ka 43% pretnovecošanas krēmu lietotāju grumbas būtiski samazinājušās un āda kļuvusi elastīgāka. Parasto mitrinošo krēmu lietotāju vidū līdzvērtīgi uzlabojumi tika novēroti 22% dalībnieku.

Profesors K.Grifits apgalvo, ka ir pārsteigts par šādu iznākumu, un uzsver, ka pētījumu veicis godīgi, lai arī to finansējis krēmu ražotājs Boots. "Mēs to veicām pilnīgi neatkarīgi. To apliecina publicēšana zinātniskā žurnālā. Ja to nevarētu darīt, mēs nemaz nebūtu ķērušies klāt," raidsabiedrībai BBC apgalvoja zinātnieks. Darbs publicēts specializētajā dermatologu žurnālā British Journal of Dermatology.

Ja ideja par krēmu lietošanu jums nešķiet gana saistoša, atliek izvairīties no grumbiņu cēloņiem. "Grumbiņas lielā mērā rodas saules gaismas iedarbībā. Labākais, ko varat darīt, ir izvairīties no saules vai lietot saulessargus," saka K.Grifits. Lielbritānijas Dermatologu asociācijas pārstāve Nina Gouda atgādina vēl vienu svarīgu faktoru: "Nesmēķējiet!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko