Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pirmdienās un otrdienās - radošākās vakariņas nedēļā

Šoreiz rakstu nedēļas apskatu. Nē, nē, nav runa par politisko vai mediju nedēļas apskatu! Šī būs replika par «nedēļas apskatu» ēdiena gatavošanas aspektā. Manā leksikā «nedēļas apskats» šādā izpratnē ir ienācis no Kanādas draugu pieredzes. Šādi Kalnu-Kalniņu klans parasti apzīmē vakariņas nedēļas sākumā - pirmdienā vai otrdienā -, kad visbiežāk darba slodze ir vislielākā, veikalā iebraukt, šķiet, vairs nav spēka, bet vakariņas tik un tā jāgatavo.

Es tās sauktu par radošākajām vakariņām nedēļā, jo laimīgajam gatavotājam jāliek lietā gan izdoma, gan pieredze. Kā sagatavot kaut ko riktīgi labu, ja ledusskapī ir, piemēram, viena steika šķēle, pustase rīsu, mazliet marinētas siļķes, divi vārīti kartupeļi, viena biete, 4 cm kūpinātas desas, kaut kas no aizvakardienas zupas, bet ziedkāposta puse brēktin brēc pēc katla... uzskaitījumu varētu turpināt.

Ticiet man, parasti rezultāts ir atbilstošs smalka restorāna bufetes galdam - no visa kā pa druskai, bet buķete beigās neaizmirstama. Šī ir arī īstā reize, kad atcerēties veco virtuves joku: «Ja jums mājās nekā nav, ņemiet mazliet cauraugušas gaļas, divas olas un miltus...» Es turpinātu - papildiniet ar to nedēļas nogales krājumus, un izcilība ir garantēta! Par īpašām receptēm šajā kategorijā varētu izveidot veselu žurnāla Dienas Ēdieni sadaļu, aicinot arī mūsu lasītājus iesūtīt interesantākās versijas. Mana iecienītā «nedēļas apskata» recepte ir lazanja, kad ņemu lazanjas lapas (kas jau nu katram mājās ir!) un pildu ar dažādām starpkārtām - sieru, biezpienu, dārzeņiem. Ja tik tiešām nav saldā krējumā, tad mērcei var iztikt arī ar pienu, mazliet miltiem un garšvielām, kas no pašu dārza. Iznāk katru reizi citādi, bet ar katru reizi garšīgāk!

«Nedēļas apskata» cita versija ir novērojama mūsu brīnišķīgajā aģentūras kolektīvā. Mūsu birojs atrodas pie trim lieliskām un iecienītām pusdienu vietām - Osiris, Teātra bārs un Istaba, tomēr nedēļas sākumā bieži vien šīs vietas darba dunā izkonkurē «nedēļas apskats» (mazliet gan citā griezumā) biroja virtuvē. Tad izrādās, ka jaukie kolēģi brīvdienās ir krituši «gatavošanas grēkā», - Inta ir vārījusi zupu, Baiba cepusi kūku, Ilze ājurvēdas tradīcijās gatavojusi vistu, bet Jānis sautējis kāpostus... katrs tad nu brīvdienu atlikumu notiesā, neaizmirstot izstāstīt nedēļas nogales piedzīvojumus. Jautri! Kad pirms vairākiem gadiem remontējām biroju, izveidojām kompaktu, nelielu un funkcionālu virtuvi. Ar šīsdienas acīm es laikam plānošanu veiktu mazliet citādi, vismaz lielam apaļam galdam vietu noteiktu atrastu. Kā birojā smejamies, tad kulinārijas pulciņam būtu vieta praktiskām nodarbībām.

Ēst gatavošana ir radoša nodarbošanās. Man tas sagādā prieku pašai gatavošanas laikā, prieks ir arī par to, ka ģimenei, draugiem, kolēģiem garšo. Iegrimstiet arī jūs šajā radošajā pasaulē. «Nedēļas apskats» ir labs starta punkts. Gaidu ziņojumus par rezultātiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko